peacee :)


salam readers .i'm back again .kali ney tetibe rase nak menaip lagi dan lagi .nak tengok tv pown cam malas dah sebab dekat rumah sewa kat damansara tu tak ad tv .so ,we ols banyak habeskan mase dalam bilik masing-masing dengan bace novel ,gosipinggosiping and the most important yang we ols selalu buat is TIDOQ ! yeah .sudah menjadi hobi setiap petang akan membuta kan diri .tapi yang paleng best bile semue start gosip-gosip .semue nak cerite part masingmasing .ad yang cite pasal gosip artis .gosip pasal jiran2 sebelah bilik laa .hmm .sampai part ak tak ad story laen selain bout LOVE .haa .like example yeah ___>>> " korang nak tao tak ,ak ad minat kat sorang mamad tempat baru ak keje ney taw .name dy MR .A .mamad pos laju gitu .dy hensem .dy kacak and dy comel macam ak .haa .ak selalu jadi stalker kat tweet and fb beliau .bodoh kan .macam tak ad keje laen ak nak buat .tapi ak juz interested je okay .bende tu tak menjaminkan ape2 kan .tapi kalau dapat okay jugekk .haha .tergedik pulak ** .tapi kan ak dapat kawan dy iaitu Mr .A jugak .yess .Ameerul !mamad ney tinggi .dy wangi sebab pakai deodoran UB kesukaan ak  and dy comel jugakk cume dy terlalu kurus sebab x suke makan sayur .ak selalu hang dengan dy sebab dy best .ofcoz ak dengan dy kawan je .not more than that because meerul tu terlalu baek untuk ak .i know he likes me but i can't .ak tak boleh tipu diri sendiri kan .so ,ak cakap dengan dy ak nak kawan je dulu .walaupown staff-staff and crew-crew kidzania tu anggap ak dengan meerul couple ,it's okay .ak bole terime bende tu .tapi kesian kat mamad tu sebab kene gosipkan dengan ak .tapi nak buat macam mane .mulut orang kite tak boleh nak tutup kan .buat mase sekarang ak belom rase nak couple dengan sesape sebab ak rase uurrmm ak rase sebab ak rase belom tibe masenye nak couple kot .haha .this is a true story okea .tak ad kene menegene antara hidup dan yang mati

(cerite ini ditaip ketika beliaubeliau ney melintas dalam kotak fikiran ku)



pppfffftttttt **


salam .heyy peeps .what can i do tonite .writing ?acting ?singging ?dancing .yeah gucci .today is my day .ladies night meyh ?but i cannot go and join them to celebrate our day because i at home now .nothing can i do except on9 atas katil dalam bilik sambil pelok bantal .haa .ayat muke buku kan .haha .nak cite ap eh .wait wait .ak nak cite bout myself laa .again and again rite .hello .this is my blog .my blog is my diary .my  diary is my world .so all are here about me ,my self and i .u guys nak kate ak obses dengan diri sendiri ?ofcoz i do .makk x penah kesah nokk dengan ap orang nak kate .yang penteng makk tak kacau kebahagiaan orang .when we talk bout happiness ,suddenly ak macam teringat sesuatu yang rasenye macam tak de kene mengene .hmm okay .forget it .haa .now ,ak tengah break sebulan sebab exam dah berakhir .then after sem break ak akan naek for the last sem .yess .tak sabar rasenye nak habes belajar .nak keje like orang laen .tapi nak belajar jugak like orang laen and nak bejaye like orang laen jugak .boleh kan ?it's all up to our self nabella .if you're think u can do it ,ofcoz u can .but if u still playing maying like now ,ofcoz u can't .make it ur life simple .study .enjoy .now life ak macam x balance dah .i am student .so what should student do ?study rite ?but ,what i am do now is working ?after working dating ?after dating sleeping ?haa .bile mase ak study kan .i am study when 2morrow ad exam and malam tu baru ak kemas kini nota2 yang ad .memang terbuekk .yang paleng sedeh is pointer ak turun mendadak untuk sem khas 2 .so sad :'( .hope result kali ney x menghampekan .setiap kali dapat result mesti takot nak tunjuk dekat mydad .i know mydad tak kan marah kalau pointer ak jatoh tapi ak cume tak sanggup nak tengok muke dy kalau dy tao pointer ak jatoh .hmm .but ,tats all my faults .harihari kelua lepak .harihari keje .harihari bejoget .macam mane tak jatoh kan .tapi tak e .dengan keazaman yang tinggi i think i can survive this life .eceh eceh .poyo gyle ayat .tak payah nak speking speking sangat lah .okbai **





""'"""""

yaww .sebulan .dua bulan .tiga bulan .empat bulan .aarrgghhh .dah lame lah ak x menaip weyy .dah lame jugakk ak tak bukak blog neyh .naek usang dah .naseb bek ak save email and pasword blog dekat dalam fon  kalau tak conform tak engat pasword .hmm .story kali ney bout tempat kerje baru ak .haa .now ak keje dekat kidzania kuala lumpur .guyz u ols x tahu pemende tu ?come laa .behenti jadi orang laa okay kalau x tahu .bende tu tengah famous sekarang .tetibe teringat time pergi open interview hari tu .tapi ak x pergi sorangsorang okay .ak mesti dengan pengikut setie ak lagi 2 orang .aha .we ols kene acting .kene dance .yess .sumpah i likee that .lagi2 dance .silap besar meh bagi lagu kat ak kalau ak x dance .then x sangke pulak we ols dapat .ALHAMDULILLAH .tu rezeki namenye .kaw ado ?harus lah ade kan .rezeki tu ad kat manemane .hee .and now ,ak still keje kat burger king and keje jugekk kat kidzania .haa .nampak ak bekeje keras gyle kan .act ,ak bukan lah perlukan duet sangat .saje nak pengalaman .ney firstime ak bekeje .so ,tu yang exited lebeh sampai buat 2 keje .kalau parents ak tahu ak keje macam tu conform mati kene marah .haa .x mati okay .tapi saket telinge jugak lah kalau denga .hmm .tetibe rase macam nak tido .okbai **



IMY =)


hmm .boring pulak cuti lamelame ney .dok rumah .asyik kene tinggal sorangsorang jeh .abah keje .mama kat kem .kakak first praktikal .kakak second bz nak kawen .abang keje .ak dok cangok kat rumah .adik asyik klua dengan kawan2 dy .hmm .kalau ak x balek rumah ,tao pulak dorang sume sebok2 cari ak suruh balek  .(example :bella balek laa .dah x jumpe jalan balek rumah ke) .hmm .bukan ak xnak balek tapi macam ney laa jadinye .dok rumah macam perempuan melayu terakhir .dah laa taman ak ney bosan .xde kawan .kalau ad pown semue bz study .haih .ap laa naseb :'( .hmm .(chill laa bella .dorang semue keje untuk sape ?untuk kaw jugakkan .sape yang kuat shopping habeskan duet dorang ?kaw jugakkan) .okay  .okay .dah x sedeh :-) .tibetibe rase rindu pulak nak keje .rindu nak serve customer .rindu nak pakai baju keje .hee .tapi bile dah keje ,x sabar pulak nak cuti .act ,ak rindu nak guraugurau dengan tajuddin .oopsss !who's tajuddin ?haha .dy tu mamad bangla yang keje skali dengan ak .ciss .jangan korang sesekali gosip kan ak dengan dy okay .ak jarang jumpe mat bangla sebaek dy .mungkin kalau korang x kenal korang akan cakap dy tu ad udang disebalik mee hailam laa .sotong di sebalik kerang laa .tapi sebenanye x pown .walaupown kiteowg gurau2 ,ak still tahu batas2 ak dengan dy okay .ak rindu nak denga dy nyanyi lagu hindustan .bile dy dah stop nanyi ,anak lokman pulak sambung .then ak pulak continue lagu tu .haha .what ,ak dah kene gunegune ?come on guyz ,dunie dah moden laa .mane ad lagi gune2 ney .korang jangan takot ,ak xkan ekot dy balek bangla punye .hee ;D .dy sporting .salah satu hobi dy ,dy suke menari taw .kalau dy dah mule menari ,kiteowg pown akan menari jugak .best kan keje kalau ad orang yang boleh masok kepale dengan kite .better keje dengan bangla dari keje dengan orang sendiri .dorang rajen .x macam orang melayu .agak kemalasan gitu (untuk diri sendiri) .hmm .k laa guyz .penat laa pulak asyik menaip .nak g bukak tweettweet pulak .hee :D





sistor :)


holla readers .mule berkarang lagi dan lagi .today ,i would like to share a little bit story bout my second sistor .wan ainor bahiyah binti wan kamarudin adelah name yang diberikan oleh bapak kesayangan ak dekat dy .orang cakap muke ak dengan dy same ?yekeh ?guyz ,cube korang perhatikan betol2 .ap yang same ea ?haa .i noe ,maybe taik lalat we ols kot .hee :D .akak ak ney garang macam singe ,slumber macam nenek kebayan ,bising macam orang mabuk .fyi ,dy ney laa kakak merangkap bff dan sekaligus menjadi musuh ak .kalau korang nak tahu ,dy pernah tumbuk mulut ak sampai pecah and bengkak sebab dy dapat tahu yang ak putus dengan HAMZAH !haa .x logik kan .tapi tu laa kenyataannye .ak pown x tahu laa kenape dy sayang sangat dengan hamzah (act ak tahu tapi malas nak cite) .walaupown ak selalu jugak gado dengan dy ,tapi dy baek sangatsangat .ape yang ak mintak kalau klua dengan dy x pernah x dapat .example yeah ,ak nak kasot ,baju ,beg ,makeup ,topup ,makan tu ,makan ney sume laa .sume ak dapat kalau klua dengan dy .dy sangat x kedekut .tapi bukan dengan ak jeh .dengan siblings ak yang laen pown dy x kedekut .walaupown kadangkadang perangai dy sangat "annoying" tapi ak tao dy baek dan walaupown kepale dy keras serupa itu punya batu ,tapi dy penyayang .tak lame lagi dy nak married dah taw .alhamdulillah syukur .berkat doa dy jugak kat mekkah hari tu yang dy nak tamatkan zaman bujang dy taon ney sebab umo dy dah 25 this year .jom tengok bakal suami dy .hee :D


okay .ney laa bakal abang ipar ak yang pertame .tak hensem kan ?haa .meh cheq nak habaq kat hang ,biar muke x hensem sebab nanti tue jugak .am i right ? lepas ney gugurls ,kalau nak cari bf merangkap suami ,jangan cari yang hensem2 .susah nak jage and nak jinakkan .bia muke macam pecah rumah sekalipown ,(eh jangan laa pecah sangat ,nanti korang jugak yang malu nak bawak kehulu kehilir kan) yang penteng dy setie ,jujur and sayang kite .hee :D.act ,dorang kenal baru 3 bulan taw .then teros nak married .ak x tao laa macam mane boleh nak married tapi yang ak tao jodoh dorang dah sampai and bakal abang ipar ak pulak orang yang baek2 .tu yang penteng kan .dy ney polis bahagian jenayah .kalau kiteowg klua dengan dy ,dalam beg dalam kete macammacam ade .pistol .peluru .gari .ewww .geli lah .tapi ak pown nak jadi polis  jugak .u guys bayangkan ea kalau ak pakai uniform polis .aawww .so sweet ** .what ketinggian ak x cukup nak jadi polis ?ad ak kesah .kalau ak kate ak nak ,ak nak jugak !


even korang baru jeh kenal ,ak harap relation dorang bahagie sampai ke akhir hayat .amin .xde ap yang boleh membahagiekan ak melaenkan tengok kakak ak ney bahagie bersame orang yang tersayang .the all of story ,x semestinye bercinte berpuluh tahun sekalipun dy tu jodoh kite .so ,ak pown nak jadi cam akk ak laa .becinte x payah lamelame .sape yang datang meminang ak ,ak terime jeh .boleh ?haha .bukan gatal .tapi miang .wehee :D





wootwoot **




Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita
mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia
Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selama-lamanya… setia…

you know what guyz ,time kite nyanyi lagu sahabat untuk selamanye ney samesame dalam bilik hary tu ,mate ak dah beraer sebab sedeh sangat .naseb baek dapat cover .kalau x kantoi busuk jeh yang ak nak nanges .hee :D .yelaa .pejam celik pejam celik kite nak habes study dah .lepas ney conform kite buat hal masengmaseng kan .nanti ak dah xde kawan nak begosip ,dah xde kawan nak luah kan perasaan ak ney .dah xde kawan nak bagi ak buat pilihan .korang memang da best eva .even lepas ney zariha akma nak klua dari rumah kite and nak pindah tempat laen ,ak harap relation kite tetap macam ney and sampai bilebile pown kite tetap kawan okay .promise taw guyz .kalau x nanti ak nanges .korang kan x pernah tengok ak nanges .dalam bilik kite ,ak pernah tengok ejan ,nad ,akma and anak lokman nanges .tapi korang x pernah tengok ak nanges kan .kalau nak tengok tunggu laa last sem nanti conform bukan aer mate jeh klua .sume aer yang ad mesti klua weh .haha .act ,ak nak cakap kat zariha akma "tolong laa jangan pindah sebab kite dah stay sesame dah lame" .tapi ak x boleh nak cakap sebab dy dah buat keputusan and dy pown dah besar kan .boleh pikir mane baek and buruk untuk life dy .ak x de hak nak halang dy .ap2 pown ,ak nak kite still macam ney sampai bebile .sayanggg korang :'(



2012


azam baru ak taon ney xnak sedehsedeh .nak bahagie and hapyhapy selalu wiff him .boley ?