suka-suki mac !


yeah .sekarang sudah suke dengan hobi baru saye .kalau boleh hari-hari nak pergi maen ouh .biar x hebat .biar x pandai maen .janji ak suke .haha .tengok lah pict2 kat bawah tuh .maseng2 nak menunjukkan bakat2 yang ado !


ney laa rifhanjan .haha .pose jeh lebeh .pukol ntah kemane .haha .dy rajen masak tahu .kalau dy masak macam chef .potong bawang laju .hehe .dy x kedekut langsong weh .tapi ap2 pown best keluar dengan korang !


ney pulak fatin nadhirah shuib .dy comel macam kartun shin chan ouh .manje jugak kadang2 .macam kanak2 riang gile .hehe .



zariha akma .ganu mali .hehe .muke dy memang serius .kalau orang xkenal dy ,mesti orang engat dy sombong .tapi x .dy memang macam tuh .ehe .ak memang suke menyemak bile orang bergambar .ngee :D
                                      

hehe .jum tengok lagi pict2 kiteowg hang awi tuh . x sampai satu hari nak dekat 100 we ols take pict tahu .haha .


kawan-kawan rumah ak semue pakai tudung .cume ak ,yan and 2 orang lagi non muslim jeh yang x pakai .bile kite nak pakai tudung pulak ea yan ?aha .bile dah ready lah kan .haha .if Allah wills it .one day nanti ak pakai jugak :)


wan ainor nabella wan kamarudin feat nur shila lokman !

kali ney aksi di dinding pulak .haha .LOSER !


masok aer jugak kadang-kadang dorang ney .guyz ,ak sayang korang taw :)


finally !act ,banyak lagi pict kiteowg .tapi ak dah kekeringan idea and mate pown macam x mengizinkan .hehe .tadaa guyz  .

I LOVE YOU !

ouh sayang .engkau laa jejaka idaman ak lah yang paling menanti menyayangi .wohoo .membe2 ak sume cakap kaw dah kurus sayang .kenape ea ?amek dadah keh !haha .xkan ddy .kaw bz kan dear .sebab tu lah kaw nampak kurus .sebenanye x pown .dalam pict jeh kaw nampak macam tuh .hehe .i want you to noe tat i realy love you ddy .kaw tetap yang terbaek selamenye .love you much .much .much .mmmuuuaaahh .nahh .amek power kiss dari mmy kaw ney .hee :)

muke macam orang baru bangon tidur jeh kan .x lah .dye mmg gedik .suke buat muke macam tuh .nak kene marah and tegor baru nak buat muke elok2 .haha .time ney baru jeh lepas makan nasi lemak kukus .kaw beli kan untuk ak pagi2 .lepas jeh kaw pergi buat lesen kaw balek rumah macam husband ak .ak pulak  menyambut kepulangan kaw kan sayang .haha .kelaka jeh .kite makan same2 .borak2 .gedik2 .snap2 .padahal adik dye ad jeh time kat rumah dye tuh .slumber pulak buat macam rumah sendiri .hehe .mak dye ad jugak .sporting weh mama dy .sayang dorang sume tahu .okay .ak juz nak pesan ,heyy bicth !dye ak punye .x faham keh !his mine !x faham jugak .meh jumpe ak depan2 .ak buat kaw sampai faham nanti ^^

kalau ditakdir kan kaw bukan untuk ak kan ddy ,ak nak kaw cari gurl yang boleh jage kaw .boleh same2 dengan kaw time susah or senang .bia tat gurl x lawa .x cantek .x howt .janjy dye baek and always sayang kaw macam mane kaw sayang ak .ak xnak kaw cari " betine-betine " .ak nak kaw cari perempuan dan wanita !faham x sygs .tapi selagi kite boleh terus kan relation kte ney ,me harap kite kekal sampai akhir hayat !aaww ,kenape sangat jiwang kaw bella .eh .eh .ak juz nak dye tahu lah yang ak sayang dye sampai ak mati !muahahhaa .

ouch .pool lagi !

salam guyz .entry blog saye kali ney ,nak cite lagi bout pool .aww .sewonok gyle vavi babe .lepas gian ak nak maen lagi .haa .kali ney ak pergi maen dengan kawan rumah ak ,kawan taman ak and abang am .haha .nampak x tuh gaye seorang pemain pool yang berjaya .har har har .macam kelaka jeh kan .

haa .siapakah gerangan mamad ini ?yeah .ney lah abg am .poyo gyle kan .dye ney crew produksi ?macam mane ak boleh kenal dengan dye ?haha .ak kenal time ak form 4 lagi .tat time ak pergi kem sekolah kat perak .dy ney pulak ala-ala fasilitator ak lah .ntah macam mane boleh nak terkenal pulak .so ,we ols fwen lah sampai sekarang .hoho .umo dye 22 taon .siape rase2 nak kenal bagi lah tahu ak .ak memang suke cari jodoh untuk orang .haha . 

haha .ini pulak anak perempuan LOKMAN dengan kawan merangkap ex-boyfie saye .name dye shahrizan shahrulnizam .haha .ak penah jugak couple dengan budak baju hijau tuh time skewl2 dulu .then clash sebab .....ad lah .tapi kiteowg still boleh kawan and still boleh hang same2 kan lepas dah clash .tuh yang besh taw .haha .yan dengan shahrizan ney kenal sebab ak lah yang tolong .haa .kan ak dah cakap yang ak memang suke cari jodoh untuk orang .so ,if korang nak kenal2 ,bagi tahu k .if ak rase nak tolong ak bagi lah .weekks !macam mak ayam lah pulak .sowy yeh ,saye bukan mak atau ibu ayam .saye cume nak membantu .lalala .x salah kan .hehe .

alamak !gegar lah pulak .sory lah yan .tergegar .hehe .if x gegar mesti smart kan .hmm.xpe lah .next time kite snap lagi k .buat pertame kali nye anak LOKMAN ney bermain pool .haha .kelaka gile .melantun2 bola tuh di buatnye .haa .so funy lah u sayang ;)

ewah .serius gile lah muke ak kan .haha .condifent jeh .eh ,tapi masok taw .jangan pandang ak sebelah mate okea .walaupown x hebat ,tapi bile dapat masok kan bola tuh rase puas .hmm .pelek jeh .seronok gyle tahu .

ehem-ehem .jangan gosip2 k .ak dah ad laki tahu .we ols juz fwen .tapi ak tahu abg am mengharapkan yang lebeh dari ak .tapi sory yaa abg .i'm not ready yet !nampak macam ak ney curang keh ea ?x kan .ak hang juz nak elang kan stress jeh .x salah kan .hmm .tapi cube kalau hamza buat macam tu ?ap ak rase .hmm .forget it !okay .dah dah .yang ak tahu ,ak sayang hamzah jeh .ak cinta hamzah jeh .hati ak belom terbukak untuk orang laen .yess .tats the fact !

haha .kenape lah ak macam tuh .kelaka jeh !ternganga pulak tuh mulut .aiyaa .

haha .nampak kelaka bile gurl yang maen kan .tapi ada ak kesah .yang penteng ak puas hati .walaupown ak x lah hebat mane tapi masok lah jugak bola tuh ak pukol .haha .guyz ,pergi lah cube maen .sekali maen mesti nak lagi .macam anak LOKMAN .pagi2 bangon jeh dari tido dah memekak2 sebut pasal pool .haa .next time kite pergi lagi yeah .tadaa :p

bile aku mula !

( 1 )
( 2 )
( 3 )
( 4 )
( 5 )
( 6 )
( 7 )
( 8 )

yeah .mate ak dah maken pedih .tuh tandenye ,ak perlu tidur .nyte guyz .papai ^.^






haih !sabar jeh **

hello guyz .eh .eh .salah pulak .salam satu malaysia semue .hari ney ak nak story bout assgment pengajian islam .hmm .tadi ak kene buat pembentangan kumpulan tentang " INSTITUT KEFAHAMAN ISLAM MALAYSIA " ( IKIM ) .haha .korang tahu x yang ak x tahu ap2 langsung tentang ney .group ak pown same .so ,time perjumpaan hari tu ,we ols pown search dekat google .macam biase lah copy and paste .keje orang paleng malas and nak mudah adelah copy paste jeh kat internet then buat jeh powerpoint .senang dan mudah kan .yelah ,dah semue x tahu .tapi bile search keluar bende pape ntah .IKIM fm ?tu radio kan .hmm .x dapat banyak maklumat bout tu .time perjumpaan tu ,ak tukang taip lah .pakai powerpoint biase2 jeh .macam x lawa pulak ak tengok .so ak pown ,tunjuk rajen edit ppt tuh supaya lebeh smart .malang nye lappy ak belom install ppt .ak pown pinjam lah anak LOKMAN punye lappy .then bile dah nak siap edit semue tibe2 lappy yan buat hal .dy jadi heng .my god !dah nak siap ak buat .penat ak cari backgroud sume .dah lah internet lembab tahap babun .tibe2 lappy yan mati .ak x sempat save pown . 

eeerrr .sabar bella .sabar bella .huh !ak rase macam nak campak jeh lappy anak orang ney ke luar .naseb baek ak still waras taw .kalau x ?hmm .padan muke anak lokman tuh .haha .tapi ,disebabkan usaha ak yang gigih ,ak pown buat lagi sekali .ak edit2 .dah letak animation sikit2 .tibe2 !

maakkkkk !aarrrrrgggghhhh .lappy die buat hal lagi !!!tolong lah .adeh .mati lagi lappy budak neyh .ak pown teros kemas2 barang .masok bilik dan !!!!! lagi pown time tuh dah pukol 1 pagi .dah lah pagi tu nak bagon pulak pergi kelas .eerrr .stress .sume ney slah lappy yan .lappy yan .lappy yan .ngong !pagi tu bangon macam biase ,then ak pown pergi amek lappy indra teros buat lagi untuk kali yang ketiga .haha .konon2 nak pergi naek cab lah .dalam pukol 8.30 siap slide tuh .ak pown siap2 lah .kelas mule pukol 9 .jalan keluar rumah tengok jam dah pukol 9 .then tengok pulak kat tempat tunggu buz ,still ramai budak2 mahsa and ak pown nampak lah cikgu2 yang sedang tunggu buz .wah ,dorang x pergi lagi .buz dataran lembab belom sampai .yeah .naseb baek lah .kalau x ,melayang duet ak naek cab .haha .begitu lah cerite ku .tanpa usha ,xkemane lah cite dye .yang penteng ak berusha nak buat jugak walaupown kene komen terok dengan ustaz .har har har :)

HOKY !

pemain hoky yang bejaye lah konon .haha .x de maknenye .sumpah ak rindu semue ney doe .rindu nak maen hoki lagi .rindu nak sekolah lagi .rindu nak buat hal dengan cikgu .rindu semue .time ney lah coup wif anen .haha .dy baek .dy amek and hantar ak pergi sekolah tiap2 petang .kadang2 bukan tiap petang jeh .pagi2 pown kiteowg g sekolah same2 .best gile .haha .

teke lah ak pakai jersi num berape ?kalau dapat teke ak bagi 10 ringgit .haha .ramai orang cakap ak pakai jersi num 14 dengan 8 .tapi salah .haha .x jadi lah bagi 10 ringgit .ak bagi tahu k .ak pakai jersi num 10 lah.num fav kot .haha .melentik kan .haa .biase lah .korang ad keh ?haha .

ney lah geng2 hoky ak .seronok gile lah .x payah belajar .hari2 kene menghadap padang .menghadap matahari .menghadap bola hoky .sebab tu lah kulit ak gelap .but now ,dah better dari dulu .sampai ak malu nak keluar rumah sebab kulit ak macam terbakar .gelap .buwok .macam anak orang asli .sume ad .haha .sampai lah anen cakap yang dy x kesah muke ak hitam keh ,pink keh ,kelabu taek anjeng keh ,dy tetap sayang ak .ewah .ak x pernah lupe ayat tu .komen dekat myspace pulak tu .terharu lah jugak .har har har .dah la time ney nak spm .boleh pulak xnk belajar .naseb baek spm ak okea .ad jugak A taw .tde lah bapak ak bising sangat .ngee .now ,ak rase macam nak balek ke zaman2 sekolah .semue best tahu .

sukan lah ^^

weh .weh .ak rindu lah nak naek pentas sekolah lagi .ak memang seorang yang aktif dalam sukan .cite2 ak dulu konon nak jadi atlit negara lah bagai .tapi ap kan daye .ak boleh jadi atlit sekolah jeh .dari sekolah rendah wakil merentas desa ,sampai lah kat sekolah saas kajang tu .al-maklum lah ,sekolah ak dulu salah satu sekolah sukan .adik beradik ak sume kuat  lari kecuali adik laki ak yang last .dy x boleh lari sebab dy gemok .haha .ak memang suke masok semue acare lari .bukan acare laen taw .ak x pandai maen lompat tinggi .lompat jaoh .lompat kijang .lompat segala lompat ak x pandai .ak cume suke berlari jeh .lagi2 bile dapat masok acare 100 m .200 m .1x200 .1x400 .1500 m .800 m .yeah .acare fav weh .ak x pernah terlepas dari acare ney .mane2 pown ,cikgu mesti cari budak angin ney punye .haha .sampai lah ak dapat pegang gelaran olahragawati sekolah .yess .tats what i want !

medal ney ak tangkap sebab ak dapat kalah kan olahragawati sekolah yang dah pegang 4 tahun berturut-turut yeah .kalah doe olahragawati sekolah dekat tangan ak .haha .dengan bangganye ,ak pulak dapat jadi olahragawati sekolah .bangge siot !

johan dan johan .yess .ak x suke kalah babe .kalau kalah rase laen jeh .tapi time dekat sekolah baru ,x banyak acare dapat masok sebab time tu padang sekolah tengah ad prob lah .so x dapat nak lari lebeh2 .haha .tapi sekarang ak dah x boleh lari sangat .lemak dah bersepah .naek tangge jeh ak dah merungut .cepat penat .hmm .ap2 pown ,ak sangat rindu kan bende2 ney semua ouh .

haa .bukan lari jeh ak boleh .maen hoki pown ak pandai taw .hmm .buat kali pertame nye ak dipilih untuk bermain hoki .dah lah ak x pernah maen .x minat pown sebenanye .tapi ntah macam mane ak boleh termaen bende ney sampai pergi wakil sekolah doe .jangan maen2 .cikgu pilih ak sebab ak boleh lari jeh sebenanye .bukan sebab ak pandai maen sangat .haha .tapi sekarang ,hoki ney dah jadi salah satu minat pade ak .walaupown agak bahaye kan .tapi ad ak kesah .ak dah suke lah .ngee .

assignment lol !

muke ak macam mintak penyepak ouh .haih .ap ak sedang lakukan ?haa .buat assgmnt lah ap lagi .leteh babe .semua assgmnt nak sampai 10 ms .maknenye sekarang ak ad 20 ms untuk 2 assgmnt .dah lah kene pakai font times new roman .kecik der tulisan dye .sampai ak pakai sunglas taw .saket habes tulang2 rusuk ak coz duduk terlalu lame .mate2 ak pown saket gak coz menghadap lappy tu jeh kan .elok2 ak ad mate yang sempurna ,terus juling nanti .uuisshh .mintak jaoh kan lah bnde tu .jum saksi kan aksi seterusnya .haha .


buat kerja sambil denga lagu ?baru best doe .lagi2 kalau denga budak2 rumah ak yang menyanyi .terbuek lah dorang .macam nak pecah gegendang telinga ak ney denga .bukan x best lah .tapi tone agak lari2 sikit .haha .ak cakap orang jeh .ak pown same .lol !


tengs to lectchumy coz snap kan pict ney .dah lah tengah stress siapkan assgmnt sampai pukol 1 pagi .dalam tengah stress2 pown sempat amek2 gambar .gelak2 .ketawe2 .menari2 .macam ap jeh kan .hehe .

yeah .finally siap jugak sume kerja ak .20 ms settle dalam sekelip mate .yeke sekelip mate ?haa .berjuta2 kelip mate lah .mate ak dah kabur sebenarnye menghadap lappy tu .tu yang macam orang gile tu buat assgmnt .hehe .tapi ap pown ,ak dah siap assgmnt .yeah .love you bella ^^

LU LANGSI LU MATI !

aaww .tats my super munyits okea .kenape beliau begini ?haa .dulu mamad ney gothic punye geng kowt ?eh .eh .x lah .bukan gothic ?emo kot ?bukan jugak lah .maybe punk ?no !skinhead ?xkan ad rambut kan .pelex ney .haha .korang berani lah langsi2 dengan dy .kene pancong nanti .har har har .act ,tat time dy baru jeh lepas putus dengan ak .then dy hang lah dengan kawan dy pergi mane ntah .konon nak cari awek baru lah ney kan .haha .dapat x ?dapat lah jugak sorang due .bicth mane yang tengok beliau ney x tergedik2 nak kenal .tapi kan ak suke tengok pict dye yang ney .nak kate garang macam kelaka .nak kate hensem nampak macam pondan .nak kate comel nampak macam " GAY " .haih lah sygs .macam mane ak bole jatuh haty dekat kaw kan .mungkin dah jodoh ?itu yang selalu kaw cakap .yekeh jodoh .bukanlah .bukan sebab jodoh .maybe sebab memang dah tertulis kaw tu untuk ak jeh .so ,kaw tak boleh lari haa .berani lah cuba2 untuk berbuat sebegitu .tapi if kaw nak lari pown ap salahnye .kadang-kadang ak suruh kaw cari kan madu untuk ak .tapi sampai sekarang x ade pown gurl yang nak jadi madu ak (sebenarnye ak ad agenda laen ) .engat senang2 ak nak bermadu ?WTF !siape jeh yang suke bermadu ?tell me **

haha .pict ey ak boleh besar kan .tapi cukup lah sekadar melihat kan .ap yang korang tengok tu kan ,tats the real me ?dulu gila gothic meyh .jangan x tahu yang ak berhabes duit nak beli barang2 dy .duit sekolah ak selalu habes sebab ney lah .haha .macam sakai unta kan !naek menyampah ak tengok semua pict ak dulu .kelaka gile kot .macam mane lah ak boleh terjebak dengan bende2 macam tuh .adoi bile pikir2 blek kan ,jemm doe otak ak .dengan socks warne warni ,dengan bunge dye lagi ,dengan bag2 dye .baju ,kasot .macam2 lah .sume dah xboleh pakai .gile ak nak pakai lagi .buat malu ak jeh .tapi kenape dulu ak x malu erk ?buat pelek jeh ak ney .sampai lah ak kene pindah sepang ,baru lah ak jadi orang sikit .dulu duduk dekat kajang memang x jadi orang lah ak .hoho .banyak lagi pict ak dengan membe2 ak tapi sume dah hilang sebab memory card ak dah masok virus cinta !haa .padan muka ak kan .dulu rambut still x smart .dulu ak x suke colour2 rambot coz still skewl kan .skewl saas dulu selalu gak wat spotcheck rambot .kecoh jeh cikgu2 dy .tats why ,now ak balas dendam .habes 1 rambot ak colour kan .sampai bapak ak tanye ,hamza x marah keh ak colour rambot ?OMG !bapak2 .buat ap dye nak marah .his not my husband yet lol !and for you bicth ak nak pesan sumthing ,sekarang ney yang ak colour ney rambot ak taw .bukan rambot kaw .ak pakai duit ak and bukan pakai duit bapak kaw .yang kaw sebok2 pasal rambot ak kenape .ak x santek keh .ak hodoh keh .rambot ak macam sakai keh .ap kaw peduli .ak tahu kaw jelez kan .selagi family ak x marah dengan ap yang ak buat ,selagi tu kaw x payah nak menyalak2 macam anjeng yang kelaparan nak cakap rambot ak x sesuai dengan tu or dengan ney .ak sumbat mulot kaw dengan kaki ak nanti .emang dasar !

LOVE THEM !


aww .mish gilak sama kamoo sygs .nur insyirah husna .siape bliau ney ?haa .budak  ney laa anak jagaan ak selame 4 minggu .ak kene pergi taska then cari sorang budak untuk ak observe .then budak ney lah yang menambat haty ak untuk memilihnya .sebenanye ramai lagi yang comel2 kat taska tu tapi ak bekenan dengan bliau ney .hehe .geram lah .sebenanye ,ak ney xlah pandai nak bermain dengan budak2 .masih dalam proses untuk belajar .nak  x nak ak kene terus kan walaupown ak x minat .betol x?tapi makin lame ak dah mule minat dengan bidang yang ak amek sekarang .hee .

kanak-kanak yang kedue mencuri haty ak .dengan rambut nye yang kerinting .pipi nye yang tembam .ouh mokk !really mish you lah .harap-harap mokk dah x takot dengan orang lagi .hehe .

haa .anak samivellu ?x lah .haha .dy ney lah budak paleng senyap tapi noty .macam mane ea nak cakap .noty dalam senyap kot .haha .ap2 jeh laa .kuat nanges .x suke becampur dengan budak laen .suke berade dalam dunie sendiri .biase lah .baru staon lebeh kot .nanti dah maken besar mesti maken better kan .rindu awak laa sygs :)

hakim ?yan yang observe budak ney .sangat comel .dah besar mesti hensem .hehe .mule2 jumpe ,still x nak dengan orang .kesian yan nak tengok perkembangan dye tapi susah .bliau ney pandai .ak suke tengok dy .tersangat2 comel .hmm .LOVE YOU HAKIM .


yeah .anak-anak di taska senyum ceria .memang sungguh ceria beliau2 ney .aww .mish them lah KECUALI "si tudung hitam" .eerrr .kenape lah kaw ad dalam pict ney pulak .terus terang aku cakap yang kaw buat semak jeh dalam pict ney ouh .buat pict ney nampak x cantek jeh .oopss !kenape ?nak marah keh ?kesah pulak ak .HAHAHAH !

hee .nanti ad mase ak nak pergi taska tu lagi .ak nak tengok budak2 ney sume .mesti da besar2 kan .hope mereka ney still engat dekat teacher bella ney .ouh okea .itu sangat kelaka kan bile nak panggil ak ney cikgu .haha .ak sendiri malu dengan panggilan tu .adoi .jemm doe !tukar lah .don't call me teacher kay .call me miss ,puan or whateva .ahah !