holiday !


holla .studying is boring ?siape sokong ak ?aha .sbenanye study ney best lah .tapi pade orang yang malas belajar macam ak jeh yang rase study tuh boring .yang rajen mesti x rase macam tu kan .tapi memang hakikatnye lah .cube belajar x payah ad exam ?mesti best kan .haha tapi susah jugak macam tuh .okay2 .how bout edop kite ney x payah belajar .semue orang same jeh ?bole x ?hmm .x boleh jugak kan .nanti semue orang nampak same jeh .haih .okea .lupe kan pasal belajar sebab ak dah nak holiday !yess .esok adelah hari bahagie buat ak .x sabar doe !nak tahu sebab ap ?sebab .....


haha .sebab ney lah .esok last exam .then cuti 3 weeks .yahoo .cuti sakan ak .x sabar nak balek rumah .nak keluar jalan2 .nak tido puas2 .nak makan banyak2 .nak lepak dengan kawan2 .nak karoke hari2 .nak maen dengan my Mulat n my Luna .haha .semue x sabar .x payah nak bukak2 buku untuk 3 minggu .bahagie gile rasenye .hee .


yeah .holiday time .bahagie yang x terkate .family ak cadang nak pergi lost world of tambun !tapi x tahu lah jadi keh x ?mule2 nak pergi langkawi .tapi x jadi sebab sekarang musim hujan kan .aer laut bergelora .takot jugak .so ,harap2 jadi lah nak pergi tambun ney .hehe.if x jadi pown ,nampaknye ak kene ajak laky ak jeh lah pergi becuti 2 orang .best bukan .haa .gud idea bella **

lolz !

heyy my lovely readers .rase macam dah lame x update blog kesayangan ak ney .kesian kan .bukan ap .ak ney ala2 datin yang bz dengan persatuan2 mereka lah .macam jeh .padahal x pown .aha .sebenye ak x rajen nak menaip .lately ak jadi seorang yang sangat pemalas .x tahu lah kenape .nak buat tu malas .nak buat ney malas .sume lah malas .lagi pown ak x de cerite yang menarik lah nak di kongsikan bersame .takot korang bosan and malas jeh nak denga cerite2 ak yang agak mengarot ney kan .tapi ..ad ak kesah .lol !okay .start story k .minggu ney adalah minggu !!!

yess .minggu ney ade lah minggu exam .sangat takot .nak tahu x kenape ak takot ?sebab ak x study lah .cube kalau study ,tde lah huru-hare macam ney .hmm .kejap jeh rase mase tuh berlalu .pejam celik pejam celik dah nak dekat setaon ak duduk dekat ostel dengan kawan2 .seronok .macam2 ragam n kerenah .hmm .tapi mule sem baru ney ,ak and kawan2 ak akan pindah rumah .dah x nak duduk dekat hostel lagi .yeay2 ^^ .disebabkan tuh jugak lah ak malas nak study tahu .x sabar nak pindah .haha .busy nak kemas2 barang yang banyak tuh .tde mase nak study .lalalala .


walaupon exam dah mule tapi ak still macam orang yang tengah makan angin .relax2 .macam lah pandai sangat kan .sekali dapat kertas ujian ,mampos ak x boleh jawab .tergaru sane tergaru sini .dah macam orang mati laky jeh .padan muke kan .siape suruh malas belajar .hmm .ap boleh buat .nak x nak ,kene teros kan .haih .harap2 ,result kali ney x terok sangat .takot nye lah haii .kalau lah ak ad poket doremon kan best .boleh tengok mase depan .haha .

WHY ???

hmm .tibe2 macam teringat kat someone lah .dye tenga buat ap ea sekarang .dy engat ak lagi keh x ?tapi ak engat dy .kadang2 kalau tengok pict dy maken rindu .teringat time zaman2 sekolah dulu .haih .rase macam nak undurkan balek mase tuh semue .andai dapat ,ku undurkan putaran dunia .yeah .jiwang karat sudah kembali .tapi ,serius weh .ak benci rase2 macam ney .nak engat balek bende yang dah lepas .kenape ?kenape gurl mesti ad prasaan cemburu ?salah keh ad perasaan macam tuh guyz .damn !korang jangan cakap korang x de rase lah .x payah tipu .ak tahu sebab ak rase macam tuh jugak .come on bella .kaw dah ad hamzah !kenape nak engat dy .dy pown dah ad gf kot .x perlu tengok pict2 dy .x perlu engat2 dy .dy tengah bahagie kot .kenape lah ak tamak sangat .kalau boleh ak nak 2 boyz dalam satu mase .kenape ?ak tanye ney kenape ?adoiii .


aarrrgghh .fuck off lah .x payah nak layan sangat perasaan tuh boleh x .u must try dear .u can't be like tis .u're the strong gurl rite .hmm .yeah .i must try .lupe kan semue and setie pade yang satu .ak x mungkin akan kehilangan hamza lagi .itu bende paleng bodo ak akan buat if ak tinggalkan hamzah  lagi .faham !


no skandel no curang .pape ntah .boleh percaye keh dengan ayat ney .dulu ak pegang jeh kate2 yang ad dalam pict tuh .kalau ad boyz minx num jeh mesti ak akan cakap dalam hati yang bella ,no skandel ,no curang .last2 curang jugak .haha .x boleh pakai btol lah ak ney kan .hmm .tapi sekarang ak x macam tuh dah .cume kadang2 jeh ,kalau tengah gado2 ad rase macam nak SINGLE !dah xnak couple2 .tapi boleh keh ak edop tanpe bercouple ?boleh keh .x boleh keh ?haha .tentu lah x boleh guyz .dari darjah 5 ak dah start ad boyfie tahu .sampai sekarang .single pown sebulan jeh .lepas tuh couple balek .hmm .maybe kalau ak kehilangan anak ismail ney ,ak akan single kot .tapi x janji lah .ak cakap kot jeh kan .haha .harap2 x lah bende tuh terjadi .bukan senang tahu boyz nak paham dengan perangai ak .ak memang pelek .kalau x tahan ,memang x boleh lah nak jadi bf ak .harap maklum !


okea .perlu keh ak menanges di sebabkan dy ?xkan .dy bukan bf ak lagi .dy bukan kawan ak lagi .tapi tuh pade dy .pade ak ,we ols tetap fwens sampai bile2 .yeah .dah macam orang mati laky dah ak  ney .hmm .x pe lah .ap function ad blog kalau x cerite ap yang terbuku di hati .sekurang-kurangnye ak lege bile dapat menaip and luahkan ap yang ado .yess .korang x suke x payah gedik2 bace babe .ak x suruh and ak x mintak pown korang bace .take note please !kalau x minat nak bace ,singgah pown x payah k .kalau betol2 menyampah jangan bukak langsong lah senang cite .malas nak denga mulot2 longkang korang tuh mengeluarkan suare .lebeh bek ak denga katak menyanyi .haha .well ^^



Gumbira !


kad matrik pown nak take pict kan .heyy .suke hati ak lah kan nak tangkap ap sekali pown .ngee .find me ?mane satu kad matrik ak ea ?hmm .dah terang2 ad name bella kat situ .tanpe kad ney ,jangan harap lah korang boleh masok dalam kolej tahu .dulu kad matrik ney xde lah wajib kene pakai .but now ,kene pakai hari2 sebab MPP buat spotcheck lah bagai .adoii .jemm aa !dah macam budak2 sekolah lah pulak .ak engat dekat sekolah jeh ad macam tuh but dah habes skewl pown kene check jugak .pape jeh laa .asal kan dorang happy ;)


alahaii .rambut ak dah lurus balek lah .curl dah elang .haha .susah btol kalau rambot dah sedie lurus the n buat curl pown x gune .tahan kejep jeh .gile btol laa .hari ney ,dah last kelas wif tuan haji .lecture kaunseling kesayangan saye .wehee :D .happy jeh semue dah habes kelas kan .hehe .


time ney tegah tunggu buz nak balek .hari2 kene macam ney tahu .naek bosan dah nak menunggu buz DATARAN LEMBAB !nak naek cab bukan murah .mahal pulak tuh .duduk agak jaoh dari keluarga ney kene padai lah berjimat kan .kesian kami .wehekkss !

lecture terbueks guyz .haha .so funy lah beliau ney .Tuan Haji Hamid .Love You lah .korang tahu x ,dye ney lecture UITM tapi ajar kiteowg untuk subjek kaunseling jeh .besh wookk .walaupown x lah paham sangat ap yang dye ajar tapi dye kelaka .kiteowg kelua masok kelas pown dye x marah .x macam lecture laen .tapi kesian jugak kat dye ouh .we ols macam x hormat dye jeh .dye x pernah marah kiteowg sekali pown .baek bukan .hmm .rase sedeh nak lepas kan tuan haji ney kat student laen .kalau boleh nak dye ajar sampai habes sem .hehe .tapi kalau dye yang ajar alamatnye bodoh lah ak sebab ak bukan belaja .ak pergi merayau .kelua kelas .lepak dalam tandas .haha .macam-macam hal lah .tapi ap2 pown ,you are the best lecture Tuan ;)


hehe .we will miss you lah Tuan Haji Hamid .hope exam kaunseling nanti ,kami semua budak2 kohort 8A dapat buat yang terbaek .yeah .


haha .ak pendek ?yeah .sudah semestinye tidak .ak bukan pendek tapi ak kurang ketinggian jeh .jangan salah paham ea guyz .ak terpakse merendahkan badan ku yang x berape nak panjang ney untuk bagi pict ney nampak macam ekot turutan .so ,ak x lah rendah seperti yang di sangkekan .selalunye ak pakai hills kan .tapi time ney ak pakai seliper jeh .dorang semue pakai hills .tats y nampak tinggi .okea .eh .eh .eh .guyz .

DAH HABES LAH .HAHA .HAHA .
( bagi yang paham akan mengetahuinye )