US !


hoii .anak ismail feat anak wan kamarudin .yeah .ak x pernah sangke yang hubungan kite akan sejauh ney munyits .sumpah ak x pernah sangke .yelah ,firstime kite meet pown kat bustop kan .kaw pulak hensem gyle vavi time tu .putih .rambut panjang .pacak2 lagi tu .kaw betol2 buat ak fall in love taw .tapi bile pikir logik kan ,time kaw mintak num ak tu sumpah ak x percaye kaw tu single .kaw cakap kaw xde awek .TIPU .memang x lah ak percaye kate2 kaw tu .orang jambu macam kaw tade gf ?korang caye x ?x kan .haha .tapi bile kaw selalu call2 ak tu yang buat ak percaye sikit2 kaw tade gf .sampailah kaw mintak couple pade 5.6.2008 .ak terime sebab memang ak nak kat kaw pown .tapi time tu ak couple jugak dengan orang laen .yelah ,ak takot kaw tipu ak kan .baek berhati2 sebelum terkene .x sangke pulak kaw sungguh setie orangnya .sampai lah ak mintak putus sebab ak nak kat laky laen .yess betape stupid nye ak dulu .then ak minx putus dekat tat boyz sebab ak nak kat kaw balek .haha .and lastly we still together until now .i'm so happy wiff u botak .kaw botak pown sebab ak kan .kaw dapat tawaran belajar dekat kolej ap ntah .tapi time tu ak yang angkat call orang tu .ak cakap kaw dah nak masok IKBN .padahal x pown .hee .sory sayang .ak tahu if kaw masok kolej ,kaw memang x kan belajar sebab ak tahu kaw sangat pemalas .sebab tu ak nak kaw masok IKBN tu .kat sane ,undang2 ketat .solat 5 waktu x tinggal kan .disiplin kene jage .tapi kalau kaw masok kolej conform kaw x jadi orang .nanti kaw pergi menggedik .bukan nak belajar .tapi ap2 pown ak happy sebab haty kaw lembut jugak nak smbung belajar .yelah mak kaw terlalu harap kan ak untuk pujuk kaw pergi belajar .nampak lah kaw betol2 sayang ak kan .kaw denga cakap ak .aha .walaupown kaw selalu cakap ak keras kepale tapi kaw x kan tinggal kan ak .yess .I LOVE YOU MORE BUTAKK !

:: LAZY ::


wohoO .cuti satu minggu sudah mao habes woo .tapi satu assgment pown ak x sentuh lagi .how come ney bella .wake up gurl .wake up .nanti orang dah relax2 kaw baru terhegeh2 nak buat .kenape kaw sangat malas wahai miss " WAN AINOR NABILA WAN KAMARUDIN ".asyik bejalan ,tengok tv ,karoke ,on9 ,tido ,makan ,lepak sane ,lepak sini ,texting and whateva !bile assgment nak siap kalau macam ney .adoiii .kenape belajar ney perlu ad assgment .kan best x payah ad assgment2 ney .dah laa ak ney pemalas .huihh .sangat berani buat pengakuan kan .haha .but tats the fact .i'm very lazy gurl .tido lambat ,bangon lagi lah lambat .nak kene tunggu my mom menjerit kat telinge ney baru lah gedik2 nak bangon .tapi kalau kat rumah hamzah ,x payah orang kejot .pukol 8 ak dah siap mandi .haha .sangat hipokrit bukan .well .tat's me .peacee ;)

if i am a !!!


if i am a millionare ,what i want to do ?first of all ,ofcoz i want to sent my parents go to umrah and haji .act ,tats my siblings dream .we ols nak hantar mereke kesana .Insyaallah ,if ad rezeki and umur yang pannjang .yang kedue ap ak akan buat if ak ney jutawan ?mesti lah ak nak pergi shopping .ak nak beli TS or Pavi tu .then orang yang datang sane x boleh nak lepak2 .if datang mesti kene beli .baru cepat kaye .tol x ?haha .yang ketige ak nak ad salon sendiri .ak suke ubah2 style rambut .kalau ad salon sendiri hari2 ak boleh buat rambut kan .x payah nak bayar2 .x lupe jugak ,ak nak ad spa .wah2 .if saket2 badan ad orang tolong urut kan .kan best macam tuh .bahagia nye edop kalau ad semue tu kan .then ak nak ad rumah 5 tingkat and kereta 10 biji .dalam rumah ad lif .lepas tu ak nak duduk dengan semue ahli keluarge ak .if ad mak mentue boleh duduk sekali .wah .jadi lah one big family yang dok kat dalam rumah tu nanti .hee :D .tapi tu semue " IF " je lah .x kan terjadi tu semue kalau x de ushe .am i right !so ,if tu x kan kemane2 pown kalau diri sendiri x mencube .okay .ak dah mule melalut bukan .so ,better i stop writing here .salam **

*****


haissss .pejam celik pejam celik esok dah masok 1 julai .ak pown dah nak dekat habes sem 3 .lepas ney sem khas 2 .then sem 5 .lepas tu sem 6 pulak .selepas dari itu praktikum .lepas praktikum pulak kerje maybe .lepas kerja CONFORM my dad suruh sambung belaja lagi .i noe that .my dad dah cakap awal2 dah .OMD !belajar dan terus belajar .tapi ap yang penteng lepas habes diploma ak ney ,ak nak masok UPSI .mydad nak sangat ak pergi belajar dekat sane .insyaallah if ad rezeki ak akan ke sane jugak .guyz ,doa2 kan laa ea .hee :D .puase and raye pown dah maken dekat .macam x percaye jeh dah nak masok ke alam 20 an ney .tue keh ea ?x lagi kan .yang penteng ak still boleh nampak macam budak skolah menengah .aha .ak sangat suke memperasankan diri ak .pehal ?kaw x suke ?kaw punye pasal lah !kesah pulak ak .haha **

love to sing !


ehem2 .ak tengah amek feel tuh .haa .ney time saringan pertandingan menyanyi .malam nanti baru final .ak nyanyi juz nak hiburkan orang jeh .kalau ad rezeki masok laa final .hee .cite2 ak memang nak jadi seorang penyanyi yang berjaye and di kenali .tapi bile di  fikir2 kan balek ,susah jugak jadi seorang yang dikenali ramai ney .pergaulan ,perlakuan semue terbatas .yelah ,ap kite buat ad jeh orang nak pandang and nak sebok2 .betol x ?sedangkan ak yang belom jadi artis ney pown memang ramai yang suke menyebok .belom lagi ak jadi artis .haha .what ?ak prasan .eh .xlaa .mane ad ak prasan .betol laa .ngee :D .tapi ak lebeh happy dengan care edop ak skang .ak bukan artis .ak x howt .tapi ak "PANAS" sikit lah .haa .same ea ?xlah .mane ad !lol .ak memang suke menyanyi .x kire tempat .kalau ak x de sore sekali pown ,mesti ak akan nynyi jugak walaupown ak nyanyi tu ke laut .xpown macam katak panggil hujan .ad ak kesah .korang suke keh .korang x suke keh .who care !i don't care .if i said i want to sing ,yess i will sing .but ,stakat ney x pernah lagi lah orang cakap suare ak sumbang or macam katak .haa .maknenye suare ak sedap laa kan .ewahh .terperasan pulak .haha .


yess .ptg dah saringan .malam final .and ak terpilih jadi top 5 dari 22 orang peserta .yahoo .ak dapat num 2 pulak tuh .dapat lah hadiah 50 ringgit .act ,ak nynyi untuk suke2 jeh .xpernah terpikir nak menang or nak masok final .act ,ak sangat pemalu bile berdiri depan orang ramai .tapi tat nite ak siap menari lagi sebab ak menanyi lagu dangdut kan .i don't beleive it !maybe sebab tu ,ak menang kot .haha .tapi sumpah ak malu doe .mydad gelak2 jeh tengok we ols menari .siap ad penari latar lagi taw .haha .yang pakai baju polkadot hitam putih tu my sis .memang kaki joget .yang lagi sorang tuh kecik .bestie terbueks .kami triple loike bab2 menari and menyanyi .ad ap2 event ,x pernah lepas mic tu kat tangan okay .haha .

sumpah bende ney gyle !


haha .entry blog ak malam ney ,ak nak cite pasal donut gyle yang ad kat PD tu haa .nak tahu sebab ap gyle x ?sebab permainan tu laa badan ak saket2 .saket dy bukan sikit2 taw .kaw2 punye sakit .time ak tengok orang laen naek macam best .ak pown ajak lah akak2 ak pergi test .dah laa time tu baru jeh lepas naek banana tuh .jatuh 3x .dah banyak aer laut tuh ak telan taw .disebabkan banana tuh jugak ak kehilangan cincin kesayangan ak .damn !cincin tu hilang time we ols jatuh kat tengah2 laut .so sad :'( .

ak mengadu lah dekat my munyits yang cincin ak hilang .dy cakap x pe .nanti dy beli cincin sampai penoh kat jari ak ney .hampeh punye daddy .if kaw x beli ,siap laa kaw ak keje kan nanti .haha.

back to da story ,pasal donut tuh kan .mule2 ak bagi akk ak yang first dengan yang second naek dulu .bende ney boleh naek 3 orang jeh .adik lelaki ak dok kat tengah2 and akk2 ak dok kiri and kanan adik ak tu .mase bende tu begerak best jeh tengok .rase x sabar nak naek pown ad .

now ,my turn .ak pulak kene naek .ak ber3 jugak .ak ,adik ak and kecik .my bff .hee :D .mule2 gerak jeh ak dah menjerit sebab bende tu macam melompat2 .yelah .laut kan berombak .skali ombak besar jeh ak pown melompat tinggi .naseb baek x jatuh .dah laa sitbelt pown xde .bahayebahaye.dy bawak laju nak mampos .siap maen drift2 lagi .macam nak terkeluar lah anak tekak ak menjerit .bile dah habes pusing sume ,ak turun macam orang mabuk .macam mane x mabuk ,habes sume bergegar tao x .lagi pown bile ak menjerit tu ,bape banyak aer laut tu yang ak dah telan pown ak x tahu .turun2 jeh ak sendawe kekenyangan .haha .so stupid **

duit ouh money !

masalah yang berlaku akibat kolej ak yang buat kerja agak sambil lewa dan semue student sudah ramai yang memberontak !cerite bermula disini .aha .

situasi pertame :pagi2 lagi dah denga kawan ak cakap yang ptptn untuk kohort 9 dah masok !semue x puas haty sebab we all senior kot .kenape budak junior boleh masok dulu dari kiteowg .timbul lah kekecohan dirumah ak ney .then disebabkan x puas haty ,we all call teros orang ptptn tu untuk tao kebenaran .ngee :D

student :saye bla .bla bla .ic saye bernombor bla .bla .bla .saye nak tahu duit pt kami memang x masok lagi keh ?
ptptn :ouh .memang x masok lagi lah sebab baru semalam pihak kolej hantar result .
student :ouh okea .agak2 nye ,bile pt boleh masok ea ?
ptptn :mungkin awal bulan 7 or pertengahan bulan 7 .
student :okea .terime kaseh :'( .

dengan perasaan hampe ,kiteowg pown duduk jeh mengenang naseb .

situasi 2 : NUR SHILA LOKMAN ,pergi bagi status kat fb yang berbunyi begini .ehem .wet pt masok pertengahan bulan 7 .BABI betol lah !

selepas itu ,ramai yang telah memberi komen di fb tersebut .ramai yang protes .wohoo .keadaan mule menjadi huru-hare .haha .

situasi 3 :budak group ak ap lagi ,update status kat fb and mengeluarkan kata2 kesat sehingga menimbulkan 1 isu yang agak besar .ramai jugak yang telah memberikan komen berbentuk " MAKIAN " terhadap kolej .

tiba2 ...staff kolej menyemak jugak g komen kat status student tu .then dorang berbahas sekejap .last2 3 orang kawan ak kene panggil dengan pihak kolej sebab telah memulakan ketidakpuashatian .tapi anak LOKMAN terselamat sebab ,dy update status tu dekat geng tertutup .ish3 .

tapi yang ak x boleh bla kan ,ad keh staff  yang memegang jawatan agak tinggi mengeluarkan bahasa seperti ini .ehem ehem .test 1 2 3 ." wa xde hal lu nak buat ap .tapi jangan ganggu department gua .gua yang bagunkan kolej ney " .haih .cukup lah .guyz ,korang rase patot keh dy cakap macam tu ?xkan .da laa dy tu lecture jugak .hmm .pelek2 jeh kan .kenape ak boleh terjebak masok kolej ney pown ak x tahu lah .ad lagi yang sangat x suke ak nak bace .dy cakap jugak " STUDENT BABI " .eerrr .terokk !lepas tu ad lagi yang komen .aha .

staff :ak lambat tahu sikit jeh hal ney .kalau ak tahu awal2 ,pergi mampos lah ak nak hantar result dorang kat tempat pt tuh .biar dorang sume kebulur .ad ak kesah " .jahat kan korang .

hmm .ak ney x lah bagos sangat tapi ap salahnye dorang sebagai pihak2 yang bertanggungjawab terangkan satu persatu .ney x ! student naek hangin ,staff pown nak naek hantu .macam mane .ney point ak untuk ak bagi tahu bapak pasal ney sume .boleh ak quit dari kolej ney .haa .ak boleh pergi belajar tempat yang ak minat .haha .good  idea rite .lastly ,semue settle tapi ad lagi yang x puas haty then nak buat perjumpaan lagi kot .harap2 settle lah bende ney sume .amin ;)

:: perempuan ::

kenape perempuan x suke tengok orang lebeh dari dy ?kenapekenape .perempuan ney jugak suke gosip2 .suke ngumpat2 .suke sebok2 pasal hal orang .pelek kan .memang lumrah semule jadi kot perempuan macam tu .tapi x payah nak terlalu menyebok laa kan .sumpah ak x suke weh korang macam tu .ak malas nak citecite and ak mals jugak nak bersuare .tapi korang pikir2 kan lah .ak bukan budak2 .dah macam2 ak dengar orang cakap tu .cakap ney .tapi sejauh mane kebenaran orang yang cakap tu ak x tahu lah kan .maybe dy reka cite .maybe dy x suke ak or maybe dy ad masalah otak !yess .tapi kalau sampai ak denga bende yang x sedap telinge ak nak dengar insyaallah ak akan melantun kot !yelah .korang buat tu ,korang buat ney ,pernah ak kesah !ad .ad .x de kan .so ,tolong lah .jangan sebok2 .ak x suke .ak x suke .kalau sampai telinge ak denga korang sebok2 .jaga2 haa .keep my words !

aku VS lipas !


holla .entry blog ak kali ney ak nak cite pasal binatang paleng ak fuck .nak tao ap x ?sudah semestinye lah lipas .kenape ak benci lipas ?sebab lipas ney busuk gyle vavi doe .lagi pown ak geli tengok lipas tu .memang sejak dari azali lagi ak sangat x suke dengan binatang yang bername lipas .eeerrr !kalau dy muncul depan ak kan ,ak mesti rase geli satu badan then ak menjerit sebab takut .haha .bodoh punye lipas .kenape lah kaw wujud kan .roomate ak pown semue fobia dengan lipas .kenape ea ?padahal lipas ney x lah bahaye sangat .lagi2 lipas betine .lipas betine boleh terbang kan .eewww .guyz .sumpah ak geli tahap cipan .ak pernah menanges sebab lipas mongoxx ney .haha .ad ke patot dy g terbang kat baju ak .ak pown ap lagi .menggelupur satu badan .haih .kat rumah ney ,hari2 ak dengan roomate ak kene berperang dengan lipas .lipas ney suke sangat masok bilik kiteowg .nak kate bilik kiteowg macam sarang lipas x jugak .bersih jeh .nak kate ad bau2 lipas pown x .roomate ak sume pakai perfume bodyshop .maybe sebab bilik kiteowg dekat dengan tandas .yess .itu lah puncenye kenape lipas suke masok .aha .hari2 kiteowg akn menjerit macam kene " rape " .padahal we all menjerit hanye kerane lipas .lol !

p/s :to all crazy cockroach .don't you dare disturb me an all my fwen because we will make sure you will die with poison that we give it to you .haha .

:: HIM ::


hello .haii .hell !entry blog ak di malam yang indah lagi sunyi ney ,ak nak cite bout my lovely munyits .last night ,dy buat supersaver sebab untuk 1 hari nak dekat 20x dy asyik sebut perkataan maaf jeh kat ak .yeah .dy buat silap laa sebab tu asyik mintak maaf jeh !kesian dy kan .ak sangat keras haty dan tersangat keras kepala .ak selalu sangat " MAKI " kaw kan daddy !ak selalu sangat ekot perasaan kalau tengah marah .tapi ap kaw buat ?kaw sabar jeh .kaw xpernah maki2 ak .kenape lah kaw macam tu sayang oiii .ak ney kejam kan hamzah !cakap lah yang ak ney kejam .maybe one day kaw akan bosan jugak dengan perangai ak ney kan .hmm .time on call semalam kaw bace kan ak " puisi2 " cinte yang banyak kene mengene dengan ak kan .sedeh kot denga .tapi ak tahan jeh sebab roomate ak ad dalam bilik .ak x boleh nak menanges depan dorang .x tahu lah kenape .ak malu kot nak nanges !hee .back to da story .yang tersangat buat ak sedeh dy cakap cam ney .ehemehem ." ddy sayang mmy sangat .kalau dengan mmy ddy rase cepat jeh waktu tu begerak .ddy x pernah menanges sebab perempuan tapi dengan mmy !ddy x boleh elang mmy" !ewah .sudah sudah .nanti ak pulak yang nanges .aha .ak pernah tengok kaw nanges kan sayang .firstime ak tengok lelaki menanges depan ak .kesiannye .you make me fall in love with you mohd hamzah bin ismail .please .don't you ever leave me or try to cheat me okay dear .love you sayang ;)


aww sayangs .i swear by our love .i love you and only you .he's the one that i am adore .he's the one that i am dream .he's the one that i am love .every song i sing ,i sing for him .i miss you all the more today ddy .please don't leave me .if i said i'm not loving you ,yess i am liar !i am so stupid if i'll find another boyz .okay .I LOVE YOU MORE LAH anak ISMAIL !

sayangs !



Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

ayam tue !

haha .tao x ap ney ?ney laa ayam .ayam yang sexy .ngee :D .kali ney ak nak cite pasal ayam pencen !guyz u all tao kan ayam pencen ney sangat liat .x sedap macam ayam biase kan .aha .tapi pagi tadi ,lepas jeh bangon dari tido and lepas cuci kaen ak dengan roomate ak tanye lah nak makan ap hari ney sebab puyot kami maseng2 dah maen lagu keroncong .then we all decide nak pergi pasaraye sebab  beras sume dah habes and macam teringin pulak nak masak tom yam .sampai jeh kat pasaraye tuh ,we all amek barang2 nak buat tom yam then ak trnampak 1 part untuk ayam2 jeh .ak pown panggil lah kawan2 ak sbb nak tanye ,nak ayam ke x ?memang banyak ayam kat situ .ad yang mahal and ad yang murah .aha .lepas tu ak pown cakap lah ,jum masak ayam hari ney .dorang " ON " jeh .ak pown ap lagi ,g amek ayam yang paleng murah kat situ .haha .ak pown suruh kawan ak g bagi ayam tu kat orang yang potong ayam sebab we all x pandai potong ayam .aha .abg tu tanye nak potong macam mane ?ak cakap lah potong kecik2 sebab nak buat sup !haa .then abg2 kat situ gelak2 ouh .ak buat bodoh je lah .bile sampai kat rumah ,we all masak then bile makan jeh ayam tu rase liat gile !dah laa letak ayam tu dalam tom yam .pas tu kawan ak pown g tengok kat plastik ayam tu .rupenye name ayam tu " old chicken " .damn !ak dah masok mulut ney .mane ad orang buat ayam pencen dengan tom yam .orang pakai ayam pencen time buat rendang ad lah .haha .the all of story ,jangan tengok harge lepas ney kawan2 .tengok jename !haha .sebab nak jimat ,ak g makan ayam tue .ouh noee !

:: presentation ::

holla readers !hari ney ak nak cite bout awal matematik .hmm .awal matematik untuk budak2 bukan senang .nak kene ajar budak2 mengire .aww .nak di jadikan cerite ,hari jumaat hari tu group ak kene buat pembentangan pasal " BIG BOOK " .semue kene reka sendiri .group ak group yang pertame kene bentang ,ak x tahu pulak kene buat gaye2 time cerite .konon2 macam ak ney pencerite yang betol2 lah .adoii .sumpah ak malu doe .dah terkemut2 ak kat depan tu .tengok muke lecture .muke kawan2 .semue tengah semangat pandang ak .ak pown terus jadi gagap and x tentu arah .bapak malu .rase macam nak g terjun banggunan time tu jugak .lepas tu ,lecture suruh budak2 group ak tolong ak sebab ak dah macam orang kene penyakit pakinson !haha .gigil .bile kawan ak tolong ,dy pown gigil jugak .teros lecture ak suruh group ak klua dulu then bincang siape yang nak jadi pencerite kanak2 dengan gaye2 tu sume .naseb baik group ak x dapat " 0 " sebab we all x prepare .ngee .bile klua jeh dari kelas tu ,group ak try2 siape nak jadi pencerite .lastly ,bile dah sampai group ak balek ,ak yang kene cerite .cite dy berbunyi begini " pada suatu petang ,ad 3 sahabat yang bername ali ,abu dan amin and bla .bla .bla " .boleh bayangkan x ,gaye untuk cerite kanak2 tuh .kelaka kan .yess .ak dah buat dah pown .gigil .cam nak pengsan .malu .sume ad time tu .padahal kene bentang jeh pown  .haha .buat pertame kalinye ak melakukan bende tu sume .kalau boleh ak  nak buat lagi !boleh x ?hoho **

monkey !


kaw sangat menyakitkan hati hamzah !



.......

hmm .dah lame rasenye x update blog ney .rindu pulak .dulu rajen sangat on9 and update blog but now ,sangat malas untuk menaip .kenape ea ?maybe ak terlalu banyak sangat kerje kot .hmm .boring .bosan .bored dengan sem 3 ney .act ,subjek laen sume okea .tapi kenape perlu ad seni .setiap sem mesti ad jeh subjek yang ak x suke .sem lepas bout sejarah .tapi sume okea .result pown dah klua .tapi sem ney !adoiiii .semak otak lah .lame lagi pulak tu nak habes .x sanggup dah tiap minggu dapat kerje .banyak pulak tu .kalau bagi 1 jeh x pe .ney sampai 4 .8 .18 .x keh gile .engat we all ney robot keh .WTH !