duit ouh money !

masalah yang berlaku akibat kolej ak yang buat kerja agak sambil lewa dan semue student sudah ramai yang memberontak !cerite bermula disini .aha .

situasi pertame :pagi2 lagi dah denga kawan ak cakap yang ptptn untuk kohort 9 dah masok !semue x puas haty sebab we all senior kot .kenape budak junior boleh masok dulu dari kiteowg .timbul lah kekecohan dirumah ak ney .then disebabkan x puas haty ,we all call teros orang ptptn tu untuk tao kebenaran .ngee :D

student :saye bla .bla bla .ic saye bernombor bla .bla .bla .saye nak tahu duit pt kami memang x masok lagi keh ?
ptptn :ouh .memang x masok lagi lah sebab baru semalam pihak kolej hantar result .
student :ouh okea .agak2 nye ,bile pt boleh masok ea ?
ptptn :mungkin awal bulan 7 or pertengahan bulan 7 .
student :okea .terime kaseh :'( .

dengan perasaan hampe ,kiteowg pown duduk jeh mengenang naseb .

situasi 2 : NUR SHILA LOKMAN ,pergi bagi status kat fb yang berbunyi begini .ehem .wet pt masok pertengahan bulan 7 .BABI betol lah !

selepas itu ,ramai yang telah memberi komen di fb tersebut .ramai yang protes .wohoo .keadaan mule menjadi huru-hare .haha .

situasi 3 :budak group ak ap lagi ,update status kat fb and mengeluarkan kata2 kesat sehingga menimbulkan 1 isu yang agak besar .ramai jugak yang telah memberikan komen berbentuk " MAKIAN " terhadap kolej .

tiba2 ...staff kolej menyemak jugak g komen kat status student tu .then dorang berbahas sekejap .last2 3 orang kawan ak kene panggil dengan pihak kolej sebab telah memulakan ketidakpuashatian .tapi anak LOKMAN terselamat sebab ,dy update status tu dekat geng tertutup .ish3 .

tapi yang ak x boleh bla kan ,ad keh staff  yang memegang jawatan agak tinggi mengeluarkan bahasa seperti ini .ehem ehem .test 1 2 3 ." wa xde hal lu nak buat ap .tapi jangan ganggu department gua .gua yang bagunkan kolej ney " .haih .cukup lah .guyz ,korang rase patot keh dy cakap macam tu ?xkan .da laa dy tu lecture jugak .hmm .pelek2 jeh kan .kenape ak boleh terjebak masok kolej ney pown ak x tahu lah .ad lagi yang sangat x suke ak nak bace .dy cakap jugak " STUDENT BABI " .eerrr .terokk !lepas tu ad lagi yang komen .aha .

staff :ak lambat tahu sikit jeh hal ney .kalau ak tahu awal2 ,pergi mampos lah ak nak hantar result dorang kat tempat pt tuh .biar dorang sume kebulur .ad ak kesah " .jahat kan korang .

hmm .ak ney x lah bagos sangat tapi ap salahnye dorang sebagai pihak2 yang bertanggungjawab terangkan satu persatu .ney x ! student naek hangin ,staff pown nak naek hantu .macam mane .ney point ak untuk ak bagi tahu bapak pasal ney sume .boleh ak quit dari kolej ney .haa .ak boleh pergi belajar tempat yang ak minat .haha .good  idea rite .lastly ,semue settle tapi ad lagi yang x puas haty then nak buat perjumpaan lagi kot .harap2 settle lah bende ney sume .amin ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan