WHAT !

what ?ak mentor ?wth !haa .macam tu laa reaction ak bile dapat tahu yang ak akan jadi mentor untuk budak2 junior kat kolej ak .haha .sumpah funny kan .ak langsung x percaye sampai ak pergi jumpe pihak kolej tanye kenape name ak boleh naek untuk jadi mentor .bukan mentor tunjuk ajar ku sifu taw .ney program mentor menti tu .alaa .kat sekolah dulu selalu ad kan .tapi dulu cikgu jadi mentor .ak jadi menti .but now ,ak jadi mentor untuk 8 ke 9 orang budak junior bawah ak .hadoii .nak cakap kat depan pown dah macam orang sakit pakinson .ney kan pulak nak handle budak2 yang ak x kenal .kalau dorang tu sume umo atas2 ak macam mane ?layak ke ak jadi mentor sedangkan kawan2 ak yang laen tengok name ak ad dorang pusing balek tengok sampai 3x nak sure kan name wan ainor nabila tu betol ke name ak .haa .dorang pown macam x percaye .ap tah lagi ak ney .nak tahu nape dorang x percaye .yelah ,ak ney dah banyak kali kene tegor pasal pakaian ak yang ketat2 .aha .then selau jugak ponteng kelas .masok kelas lambat .but assgment ak x pernah x hantar .haa .tu bagos nye ak .ewah .bile ak pergi jumpe pihak kolej  dy cakap ,dy cakap dy bukan pilih secare rambang .but dy tengok dari segi pointer !dari segi komitmen dalam kelas !dari segi ap nta lagi .ak x rase tu sume betol sebab ak bukan lah hebat sangat .ad pointer yang lagi tinggi dari ak .tapi dorang x dapat and ad jugak pointer yang tinggi dapat .ak ney kategori yang sedang2 .haih .tapi bile pikir2 balek x salah ak cube kan .ney laa peluang ak untuk berani kan diri .sampai bile ak nak malumalu .nak segansegan .x kemane malu dalam pelajaran kan .so ,ak mesti cube .yess .ak kene cube .so now ,ak perlu tido sebab dah pagi .jap lagi nak bangon siap pergi kolej .chowww !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan