sengalness !


haii readers .exam time raye ?ap korang rase ea ?okea ke ?WTH !sumpah macam bangang ouh .betol lah .macam haram .x baek mencarot bulan2 pose ?lantak laa .blog ak .ak punye lappy .bil elektrik bapak ak yang bayar .kaw seboksebok pehal .ak x rase raye langsong sebab taon ney ak kene beraye dengan buku .kolej ak saje nak bagi student repeat ke hape buat exam time raye.cer laa buat seminggu sebelum masok sem baru .okea laa lagi .ney x ?time raye kene menghadap buku .spoil mood betol lah !memang ak hangin skang ney sebab lesson plan memang hampeh .buku kspk langsong x paham .stress .stres .stress .kenape x buat exam lepas raye .xlah menganggu .ney nak pergi beli baju raye pown dok terkenangkan buku kat rumah .dok pikir exam exam exam .kan dah x best .mood nak bejalan langsong xde .tapi yang lagi kesian kat budak2 yang terengganu ,kelantan and yang dok jaoh2 laa .kene beli tiket balek sini untuk exam 3 hari then kene beli tiket lagi untuk balek rumah balek untuk 2 minggu .engat dorang cop duet ke .x logik langsong laa sape yang buat jadual exam ney .haih .sabar je lah .baek ak stop kat sini sebelom ak mencarot lebeh2 .Idiot .Crazy .Fuck off **

miss him a loads *


wohooOO .x sabar doe nak tunggu hari jumaat ney .my lovely munyits nak datang rumah amek ak then nak bawak ak pergi tido rumah dy sebab dy cakap sabtu nak shopping .tapi ap kene mengene sgopping dengan kene tido rumah dy ? hamzah cakap ak kene tido rumah dy sebab rumah dy dekat dengan KL berbanding dengan rumah ak .memang laa .rumah ak dekat dengan airport ad laa .hee .nak dekat sbulan we all x meet .sumpah rindu kaw tahap babun nerake sayang .kaw pown mesti rindu ak kan munyits .elah .hary2 nak wc dengan ak .sampai naek penat ak nak layan kaw .aha .hary2 kaw cakap kaw rindu .xpernah miss walaupown untuk 1 hary .hary2 ak dengar " Mmy,ddy rindu laa " alahai .hary2 jugak laa ak kene cakap kat dy , " ddy sabar laa syg ,nanti kite jumpe k " .kalau sehary due xpe taw .ney hary2 .adoii .kesian pulak ak tengok kaw muncet .kaw nak datang sepang ney ,bukan ak x bg .tapi ak xnak susahkan kaw .walaupown ak taw kaw x kesah bende tu .hmm .rumah ak ney jao laa sayang .kesian pulak nanti kaw kene buke kat jalan .xmo xmo .start jumaat ney kaw dah cuti .so kalau kaw nak datang sini x balek2 pown xpe .dok umah ak and kaw boleh menghadap muke ak yang comel lagi cute ney hary2.haha .perasan ?suke haty lah woii !ak punye blog kan .hmm .ouh god ,I CAN'T WAIT ANYMORE **

my lovely hallen **


macam titanic kan .haha .menggile jeh laa keje we ols ney kan .tat time kat alamanda putrajaya .ney sume keje my crazier sis laa yang suruh .ngee :D .tats y ak suke couple dengan umur yang sebaye dengan ak .bukan x matured tapi ak suke yang gilegile .kalau matured sangat dalam relation pown x best jugakkan .nanti due2 stress .


sayang2 nampak muke mmy x .haha .kalau x nampak maknenye me hntu laa tu .ney laa keje we all .membuang mase bersame2 .kalau kaw ad dengan ak kan munyits ,elang sume problem yang melande .rase seronok bile denga kaw .tapikan kenape setiap kali ak ad dengan kaw jeh mase tu cepat jeh berlalu .kenapekenape ?memang mase tu jelez dengan kite kan ddy .ohoho :)


sayang .ap kaw buat ney .bangon laa .bangon laa .nanti orang tengok malu taw .hoho .ap perasaan korang if orang yang korang sayang melutut macam tu kat depan korang .ap korang rase ea ?bangge ?xlaa .ak x rase macam tu pown .gembira ?x jugak .terharu ?ad laa sikit .hoho .nak tahu x ap ak rase ,ak rase dihargai .xpernah lagi mane2 sbf ak buat macam tu dekat ak .your the first one ddy .thanks a lot :)


setelah penat berdrama .we all berfikir sejenak :

mmy :bile kite nak married ney sayang .
ddy :24 tahun laa mmy .
mmy :ddy nak anak berape ?
ddy :ddy nak anak kembar .hoho .(xmenjawab soalan langsong)
mmy :aiyoo .mati laa me nak bagi anak kmbar kat ddy .
ddy :tape sayang .usaha tangge kejayaan .haha .


The End ~

stupid feelings !


kadang2 ak rase teringin nak letak name macam tu .hello .myname is single .haha .tapi boleh ke .boleh ke ak single .hmm .since ak 10 tahun ak dah ad bf taw sampai lah sekarang .kalau single pown sekejap jeh .tapi single ney bosan jugak .nanti x de sape nak meseg pagi2 .xde sape nak kejut kan pagi2 .xde sape call .boring bukan .kenape ak boleh ad perasaan macam ney sedangkan ak dah dapat bf yang terbaek dalam edop ak .maybe ,ak dah bosan sebab becinte terlalu lame .bende ney yang paleng ak takot .hmm .zaman sekarang orang becinte mane ad sampai bertahun-tahun .7 ke 8 bulan bulan teros married .kenape laa ak kenal dengan hamza ney awal sangat .kenape x lambat2 sikit .nanti boleh teros married .aww .next year umur ak dah 20 .we all plan nak married 24 taon .ad lagi bape taon ak nak kene redah kalau betol hamza tu jodoh ak .hmm .lame lagi weh .agak2 boleh bertahan ke x ea ?hmm .ntah laa .


yess i'm yours mohd hamza .jangan risau .sampai kapan pown gue itu milik lo !ada ngerti kamoo .tapi kadang2 tu ak suke marah dy x tentu pasal kan .pasal dy x text ak pown ak marah berhari2 .sory sayang .me x bermaksud nak marah ddy sampai ber ' AKU ' dengan ddy .kesian kaw kan kene tahan degan sikap ak ney .ak pown x tahu sampai bile dy boleh tahan dengan sikap ak yang suke melenting x tentu pasal ney .kenape ddy x tinggal kan me jeh .pergi je cari gurl laen .me x sesuai untuk ddy .hmm .ak tahu sebab kenape kaw x tinggal kan ak .sebab kaw sayang kan ak kan .kan .kan .haha .kalau ak cakap macam tu kat kaw ,ney laa jawapan kaw .setiap kali ak suruh kaw cari gurl laen jawapan kaw xnak sebab " ddy sayang mmy laa " .eleh .yelaa tu .lelaki memang ayat manis .tapi ayat kaw xde laa manis sangat sebab kaw bukan seorang yang pandai berkate2 tapi kaw suke buat and buktikan kat ak .tu pasal laa ak pown sayang kaw .haha .okea ak tahu ak dah banyak mengarot skng ney .why not i stop writing here .papai .wohoo .one more thing ,i want to be your best wives ever and i want throw my feeling to be single far far away .i'm promise that .love u ddy :)

!!!!!!

padan muke kaw munyits !jatoh motor ea .ish3 .kesiankesian .engat ak heran sangat laa tu .sape suruh bawak moto macam orang xde otak .kan dah jatuh .sape susah ?diri sendiri jugak susah kan .time bawak moto laju2 x engat dunie .bile dah luke luke .dah sakit sakit bawu nak mengadu sane mengadu sini .gedik taw kaw ney sayang .ak boleh buat ap kalau kaw bagi tahu ak pown .ak juz boleh cakap padan muke jeh laa kan .ak jaoh laa ddy .kadangkadang kaw ney suke buat orang saket haty jeh laa .eerrrr .sabar je laa .haih .naseb baek luke sikit jeh .kalau patahpatah macam mane ?tu kalau patah !kalau dah xde lagi macam mane ?x gile ak dibuatnye .hmm .ak memang sayang kaw MOHD HAMZA .tapi kadang2 perangai kaw tu buat ak mule " BOSAN " dengan kaw .hmm .ak x tahu kenape ak marah sangat dekat kaw malam ney .tapi tu yang ak rase .ak rase saket haty !huh .

ouh coverage !

wehweh .i have a good news .nak tahu ap x ?umm .taman ak dah ad coverage laa .sukesuke .if macam ney x payah pindah pown xpe .okay .mesti korang pelek kan kenape ak cakap taman ak baru ad coverage .act ,rumah yang ak duduk sekarang memang jaoh dari orang .nak masok ke taman ak jaoh dy 3km kedalam .jaoh bukan .hmm .mule2 pindah kan ,sumpah ak x boleh terime rumah macam ney .agak kecik berbanding rumah ak kat kajang dulu .jaoh dari orang .x macam rumah dulu banyak kawan and bf .jarang keluar rumah berbanding dengan dulu yang 24 hours x melekat kat rumah ,langsung xde line berbanding dulu yang always ad line fon .hmm .betol2 x boleh terime .taman ak ney ,taman baru .orang2 yang stay kat sini semue bekerje dekat airport klia and lcct .memang bosan laa cite dy .ak ney dah laa berjiwe mude .mane nak duduk rumah macam macekk2 ney .eerrr .tapi ney dulu laa .mulemule pindah .maken hari maken lame and maken lame ,ak dapat terime kenyatan da yang memang ak terpakse duduk rumah yang jaoh dari orang ney .ad hikmah sume tu kan .bapak ak pilih rumah kat sini bukan sebab ap .tapi sebab anak2 dy yang nakal2 ney laa bapak ak buat keputusan untuk pindah jaoh dari orang supaye we ols x keluar .hmm .ap boleh buat .


lebeh kurang macam ney laa jalan nak masok kat taman ak .3km kedalam dengan kiri kanan kelape sawit .hmm .seram kan .yeah .mule2 jeh .lame2 okea dah .tapi kalau malam2 memang takot .hehe .kelape sawit kiri kanan weh .sape x takot .pandai mydad pilih tempat kan .we ols memang jarang kelua rumah .hee ;D


haa .ney laa name taman ak .bandar seri ehsan .okay .name dy memang bandar tapi sebenarnye dy kampung .ak terpakse redha tinggal kat sini sebab ak dah xde tempat tinggal laen .macam mane lah boleh wujud taman ney pown ak x tahu laa .hmm .


okea .ap kene mengene dengan pict ney ?haa .ad ak kot dalam pict tu .tat time taman ak buat sukaneka .ak xtahu macam mane ak boleh ad dalam pict ney sebab pict2 kat atas tu sume ak cari kat google .then boleh pulak ak ternampak pict ney kat google .OMG !maluu laa .tengah maen baleng belon pulak tu .haha .walaupown x suke tapi mydad suruh jugak ak bercampor dengan orang-orang dalam taman ak tu .TERPAKSE sumenye demi my dad :)


haa .ney yang good news ney .dulu time mulemule pindah ,nak cari 1 bar line pown bapak laa susah .kalau ad call kene berlari naek atas atau berlari keluar untuk jawab call orang .nak meseg pown macam tu .kene letak fon kat 1 tempat jeh .teralih skit memang harapan nak dapat line .sangat terok .dah laa ak ney kaki meseg punye orang .tinggal pulak kat tempat yang tade line memang ak protes laa tat time .harihari ajak bapak ak pindah rumah .sampai bapak ak dah naek semak dengan perangai ak .hmm .ap boleh buat .but now ,ak bareng laa kat mane2 pown sudah ad line taw .penoh lagi .xpayah macam dulu .nak tunggu meseg orang kene duduk satu tempat .xleh bareng xleh buat pape .kalau bareng ,bile meseg masok kene bangon balek .memang penat .bareng bangon bareng bangon .hampir gylee ak dibuatnye .skang ak syukur sebab taman ak ney dah semakin dikenali and maken maju lah kot .hee .harap2 kekal jeh laa cam ney ;)



:: my group ::


group 8A.G2 superb .ney laa muke2 bakal taecher x lame lagi .hmm .mane ak ea ?cer cari .haha .tat time tengah tunggu kawan2 yang laen datang sebab we all 1 group nak pergi berbuke puase kat lua same2 .walaupown ak x puase tapi ak join jugak sebab ak memang suke pergi event2 macam ney .x kire lah siape pown yang ajak .hee .


walaupown mereke2 ney tengah berpuase tapi still boleh fun2 .best laa korang .tapi kalau 1 kelas dapat pergi mesti lagi seronok kan .act ,ramai lagi yang xde time ney .sume tengah syok g jalan2 .yang sempat amek gambar juz ney jeh laa .yang laen ad kat teacher zuridiana .naek cuti nanti baru dapat gambar ramai2 .


yess .si pemeriah setiap acare .tat girl yang berdiri sambil pegang file tu sumpah best .dy kelaka .gilegile .memang best laa .ad ke patot nak amek kedatangan pulak tat time .engat ney rombongan kanak-kanak tadika ke kene check kedatangan bagai .haha .xde keje kan .act ,file yang dy pegang tu nota je kot .tapi saje buatbuat macam rombongan budak2 sekolah .haa .ad2 jeh laa kaw ney NURUL HUDA RAZALI aka PJ ;)


yeah .ak di apit oleh kedua2 manusia yang bername " YAN " .yang pakai baju puteh tu nur shila and yang pakai baju biru tu zuridiana .hmm .macam mane dorang boleh dapat name yan tu ?berfikir sejenak ?? hmm .pape jeh laa .haa .yang pakai baju biru tu lah yang arrange kan tempat berbuke we ols malam tu .dy urus kan sumenye .bagos kan .kalau korang tengok muke dy ,mesti ad iras2 artis kan .cer tengok betol2 .ad laa .artis af tu .lufya x silap ak .tu pown kalau korang kenal laa .if x kenal sudah .shut up !ap2 thanks to teacher zuri sebab urus kan makan malam kite sume ;)


dari kiri jaja ,kak erin and kin .hmm .mereke ney bff tu haa .si tangan yang buat peace tu .bff teacher zuridiana .hehe .act ,dorang bff ak jugak .dorang best .lagi2 macekk yang kat tengah tu .dy dah married tapi sumpah otak gile2 .kadang2 ak macam nak tahu cam mane life dy dengan husband dy .mesti husband dy happy kan dapat kak erin tu .kelas ak akan sunyi kalau dorang2 ney xde .bukan lah sunyi ap tapi kalau ad dorang kelas ak tu meriah sikit .best .lecture sampai peneng nak ajar budak2 kelas ak .terlalu meriah sangat .haha .ak harap sangat hubungan we all yang macam dah 1 keluarge ney akan kekal macam ney sampai bile2 without fighting2 .aminn :)







:: ramadhan ::


ohaiyooo my blog .lame dah ak x berkarang dan cerite bende2 yang mengarut dalam edop ak .now ,ak sudah bercuti .banyak laa mase untuk ak mengarut dekat dalam blog ney .hoho .nak story mory bout what ea ?let me think first .eemmmm .haaa .i got the idea .pe kate ak cite bout puase ak tahun ney .hmm .ak rase puase ak tahun ney teramat lah bermakne sebab ak x jumpe pown bf2 ak like before .tak macam tahun yang lepas2 .kalau jumpe ofcoz pegang tangan .kiss .hug and whtaeva .kalau x touch2 tu bukan couple namenye kan .haha .kalau dah touch2 tu paham2 jeh laa .even pegang tangan pown better x payah puase .am i rite .tapi siape lah ak nak kate macam tu kan .ak cakap juz untuk diri sendiri .and ak rase tis year ak cube untuk elakkan bende tu dari berlaku .aha .bukan nak tunjuk baek tapi sedang mencube untuk pergi kearah itu .well ,semue orang akan alami perubahan bukan .buat silap tu sudah pasti kite as a human akan lakukan .tapi ,silap yang macam mane kite lakukan tu yang berbeze2 .same ad kite sedar atau x .haha .kenape ak terase macam gud2 ea .maybe faktor umur menyebabkan ak begini .ouh noeee .next year baru 20 kot .x tue lagi kan .but i'm still can look young and cute rite .hee :D .

so sory :'(


since last night you did'nt text me .i think he's angry with me because i am very stubborn .he's touching already .huh !how can i persuade you dear .i'm so sory .please don't angry with me anymore .i'm begging you .my life will be unperfect if you still like this .i miss your message in every morning .when i woke up ,the things first i'll find is my phone .you gave me kiss in every morning .you gave me love .you make me smile .you gave me everything .i really miss that .Although only 1 day you did'nt text me but i'm feel like the hundred long year .yess .thats the fact .i'm not scared if you have another girl .i also not scared if you want to hate me but i'm very scared if i lost your love again !i can't imagine that if you leave me dear .but i know and i am very sure you will never leave me .yess .i am sure .Mohd Hamza you will be mine forever .i don't care if people want say anything about me .i really really don't care it . but i care if any people try to disturb our relation and try to take you away from me .i know i always make you sad .i want you to know that love the way you treat me .i like when you call me SAYANG ,when you hug me and when you kiss me .you're the best thing that i had dear .pleasee forgive me *-* .