want you !


> SELAMAT HARI RAYE MAAF ZAHIR + BATIN <

sweet .sour .lovely .cute .handsome .kind .honest I LOVE YOU ! tengs for everythings sayang .if xde daddy xde lah baju raye yang me pakai tu .sangat cantek baju raye me taon ney kan sayang .yeah .my munyits yang pilihkan .dah la ddy kene bawak me ,mama and kakak pergi beli baju raye kan .then kene tolong pilihkan pulak tu .walaupown kadang2 daddy x tao nak pilih kan me punye baju tapi skali sekale pilih ouh so pretty .tat time dy ekot ak pergi beraye rumah kawan 2 ak .hehe :D

WANT MORE ACTION ?


dah macam husband and wife rite .aww .miss u so much sayang .this week kite x dapat jumpe but next week and next week kite jumpe taw muncet .


okay .taon depan nak pakai baju raye colour ap ea sayang .let's we think from now .hee .maybe gold .maybe red ,maybe pink and maybe white ?haa .nikah teros kalau pakai baju putih ..yess .xsabar nak denga kaw cakap " AK TERIMA NIKAHNYE WAN AINOR NABILA BT WAN KAMARUDIN DENGAN MAS KAWENYA SEBANYAK ????? secret .hanye ak dan die saje yang tao berape .haha .cepat2 laa keje sayang .boleh cepat2 married and cepat2 dapat anak .har har har .kegatalan yang melande **


want to be ?????

yeah .x sabar nak habes study .sekarang dah sem 5 .then sem khas 2 .after that sem 6 and finish my dip in early childhood .ouh .i forgot my praktikum .after sem 6 i'll go to do my first praktikum at kindergarten and nursery .after praktikum me nak keje pulak .yahoO.but macam lah mydad bagi nak keje .conform dy suruh continue study lagi .aarrggghhh .kene pikir alasan dari sekarang .hmm .ap kate kalau ak cakap ak nak keje dulu  untuk cari pengalaman ?guyz ,korang rase  bernas x alasan tu ?x berape ea ?okayokay .how bout i say like this ,dad can i working for a while .i want buy a car with my salary .haha .conform x dapat kalau gune alasan tu .hmm .selame ak hidup ney ,1 pengalaman keje pown xde lagi .my parents x harap laa ak pergi bekeje .but why ?i juz want get some experience like all my friends .it's that wrong ?please laa mommy ,daddy ,sister ,brother .i am 19 years old already .i want do what i want ?please understand me .i'm beg you all :'(

>>>>>>

hmmm .layout FB baru x best laa .nak yang macam before this .please laa back to normal fb ;)

saket haty **

holla lovely readers .rase macam dah lame ak x manaip kat blog ney .mulanye ak menaip hari ini adelah disebabkan kebosanan yang melande diriku .disebabkan itu jugak lah ak kambali menaip lagi .haha .skema ** .hari ney ak nak cite pasal kolej ak .bukan nak megutuk tapi ad sikit x puas haty .x puas haty kenape x jumpe pihak kolej ?saje .ak malas nak panjang2 cite nanti .sem 3 ak dah mule pindah dekat rumah baru .rumah baru tu area damansara jugak cume rumah we all sekarang dekat jeh dengan kolej .so nak pergi balek kolej senang .xpayah nak tunggu2 cab .xpayah nak tunggu2 bus dataran lembab datang .habes jeh kelas we all boleh teros balek rumah .sekarang we all baru jeh masok sem 5 .tapi kelas bukan kat kolej .kelas we all skang dekat banggunan neo .memang x jao kalau naek teksi .tapi jaoh kalau jalan kaki .kawan2 ak dah laa jimat2 belake .if dorang nak jalan kaki ak pown terpakse laa follow dorang jalan kaki .kenape kelas bukan kat kolej ?nak tahu sebab ap ?sebab kolej kiteowg tu agak kecik sebab dulu2 x famous lagi .tapi sekarang student maken bertambah sebab maken lame kos yang ak amek skang ney maken ramai yang minat .tats why we all yang senior2 ney kene dok dekat banggunan neo tu .for your information ,ak pindah belakang kolej sebab senang ak nak pergi kelas hary2 .last2 kelas jao jugek .hampeh betol laa .patot nye kolej tu hold tu laa pengambilan intake baru .tunggu sampai kolej yang baru tu bukak .ney x ?dah x pasal2 kene bejalan hari2 g kelas .ish2 xpatot betol .kene mengadu dekat mydad macam ney .hoho .anak manje kan .biase lah .kwg peduli ap ?bweekkk !

143 ?

dusshhhh !kembali menaip lagii .nak story bout what ea ?oriteorite .dah tahu nak cite ap hee .hari tu kan ,ak pergi ekot zalikha zalikuman pergi open house untuk MAB kat KLIA .yess .memang ak xde kene mengene dengan MAB tu .tapi ak saje menyemakkan diri .eceh2 .sebenarnye ak ad udang disebalik mee .sebab tu ak ekot .haha .sebelom ak bagi tao ap udang disebalik mee tu ,ak bagi tao dulu MAB tu ap ?laa .mab tu laa polis bantuan yang ad kat dalam setiap airport .tapi dy bukan polis sangat laa .dy juz berkuase dalam airport jeh .kalau kat luar soryy laa k .memang xde kuase .aha .zalikha pergi sebab bapak dy tu kerje kat sane jugak .tapi kan ,yang pergi sane x semue nye MAB .ad steward ,ad kastam ,ad polis betol .macam2 laa .ad macam2 jawatan kat sane .haa .tu pasal laa ak ad udang di sebalik mee tu .haha .mane tao jumpe jodoh kat sane .lallaalalla .gatal ?mane ad .hari tu gadoh dengan my munyits .haa .sape soh cari pasal .kan ak dah buat kerje gile .nak dijadikan cerite ,hampir dapat sorang kastam .aawww .so handsome +++ sweet .dy dah usha ak sambil2 senyum2 .kebetulan pulak meje dy betol2 depan meje ak .haha .maen pandang2 jeling2 laa .ap lagi kan .ak engat kawan2 ak xperasan .tapi rupenye dorang prasan laa pulak .haha .buat malu jeh .ak tao tat boyz nak num ak tapi x sempat (perasan) .ish2 .tapi betol laa .xkan nak tipu pulak .lepas senyum2 .pandang2 .ak ajak kawan2 ak blaa dari situ .balikk laa ap lagi .perot dah kenyang kan .ak bangon dari kerusi dengan berhemahnye ,maklumlaa takot terjatoh pulak .kasot memang habes tinggi punye ak pakai .cover2 ayu sikit .tapi dalam mase yang same ak tao mamad tu usha jeh ak .tapi ap kan daye .ak x boleh teroskan sebab munyits ak mao campak kat mane .x boleh .x boleh .x boleh .kalau ak tinggal kan munyits tu lagi ,sumpah ak xkan dapat boyz sebaek ,sehensem ,sekacak ,sehati ,sejiwe ,segile ,se .se dan se laa macam dy lagi .tapi tu ayat kakak ak yang second laa .dy selalu pesan kat ak ," bella ,kalau kaw tinggal hamza kaw xkan dapat lagi lelaki macam dy .x smoking .x sombong .caye laa cakap ak " .tu lah KATENYE !haha .habes dah cite ;)

bosannn !

happy friday guyz .esok sabtu .then ahad .lepas tu isnin .kemudian selase .lepas tu rabu .then khamis .after that jumaat .sabtu dan ahad .okea .cite dy sebenanye hari isnin lepas ahad tu dah bukak sem baru .subjek baru .lecture baru .yang x baru cume kawan .kelas .kolej and whateva .huh boringgg .if boleh ak  nak cuti lame lagi .nak stay kat rumah jeh .bahagie edop .xpayah peneng2 pikir pasal subjek2 yang susah2 .haih .macam mane laa ak nak sambong degree kan kalau ak asyik merungut x habes2 .kenape laa dengan kaw ney bella .nak jadi ap kalau x belajar .lepas ney ,diploma pown akan jadi macam spm jeh taraf dy .so kene lah sambong ke tahap yang lagi tinggi .tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ?????????? aku malassssssss **

SADNESS :'(

mule berkarang lagi di blog tercinta .haih .cuti lagii for 2 weeks .ap nak buat ea cuti lame2 .if cuti then habeskan mase kat rumah jeh mesti boring kan .hmm .perlu terime konsep redha laa cite dy .okea .for 3 days we not text each other .don't have call also .we both ego rite .yeah .what should i do ?i'll try to be perfect to him but i can't .we're not happy like before .i'm juz can wait and see what will be next .hmm .okayokay .stop think bout him .lalalallalaa .now ,ak nak cite bout classmate yang telah kehilangan bf dy .maksud kehilangan tu bukan sebab dorang putus or whateva .tapii bf dy dah kembali kerahmatullah .so sad rite .mule2 ak dapat tahu malam sebelum exam .that gurl post kat geng kohort kat fb .sumpah ak tekejut beruk .i told she juz joking with us .but ,when i think back ,ouh noe .who dare want play with that word ( DIED )  .if ak laa kan ,conform xdapat terime hakikat but ,she's really really strong .she's can smile ,can laugh ,can talk and whateva .maybe she have all fwens and family's besides her .kawan2 kelas banyak bagi support kat die supaye tabah dengan ketentuan-NYA .bile ak denga cite dy ,ouh my tears want runing out .x dapat nak tahan .sumpah sedeh .ak macam terbayang kalau ak yang berade kat tempat dy .dah laa tengah exam time tu .ap2 pown ,ak harap dy kuat and banyak besabar .ad hikmah semue tu kan nurul huda bt razali aka PJ .sampai sekarang still teringat kat cite dy .aww .k laa .dah bace ney jangan lupe sedekahkan AL-FATIHAH untuk she's loving Sbf " DIN " .

SBF feat ex-BF


wohoO .saje bikin panas kan .haha .siape lagi hensem .jap2 .hensem tu xpenteng rite .yang penteng haty kan .eceh .tu lah ayat orang dulu2 .yekeh ?arrgghh lantak laa .tapi sekarang haty tu no10 .yang penteng hensem .kacaks .kaye and bla bla .jangan cakap ak tipu k .kebanyakannye macam tu lah .gurl nak lelaki yang hensem .baek .setie .macam mereke ney .due2 setie .due2 baek .due2 hensem .tapi malangnye xkekal .tu lah ak cakap ,nsem jeh x cukup dalam sesuatu perhubungan .so ,lepas ney kalau nak cari bf bia yang xhensem tapi dy boleh jage and sayang kite .KATENYE .hoho .ak letak pict dorang macam ney ad sebab act .dorang dah meet weh .hary raye ke-4 hary tu .aww .macam mane boleh jumpe ?macam ney ,hary tu kawan ak ajak g beraye kat rumah kawan2 len .then boleh pulak laky ak nak ekot .haha .ak pown bawak jeh laa .xtao pulak anen boleh ad .ishish .x patot betol .kawan ak couple pulak dengan kawan anen .tu pasal lah boleh jumpe .yang hamzah ak dah ajak balek xnak pulak .nak jumpe anen laa bagai .gatal taw .ak pown buat bodo je laa .xkan nak tunjuk sangat kan .nanti hamzah pikir bukanbukan pulak .tunggu laa .sampai jugak anen kat rumah sorang membe gurl kiteowg ,teros anen dengan hamzah salam .aww .takot gyle ak time tu .tapi buat ap ak nak takot .yelah ,ak tao hamzah xkan gadoh sebab pompuan .hehe .tapi kan malu dy x payah cakap laa kan .memang tebal muke ak kat situ .we all x betegor pown .haha .lepas dari clash langsong xjumpe anen lagi .then raye jumpe blek .alahaii .dy dah botak .maklum lah .bakal jadi polis lah kate kan .haha .tibe2 terkenang kisah lame .ooppss .lupekan yang laen .ak dah ad superb sbf and ak sayang dy sendatsendat .haa ;)


haa .sweet x ?sweet bukan .tapi yang sebelah kiri tu dah jadi sour .yang sebelah kanan jeh still sweet forever .haha .beze laa muke ak dulu dengan sekarang .yelah .dulu rambot lurus .sekarang rambot dah macam dawai .mane x laen .act ,dalam banyak2 part kat badan kite ney ,rambot maen kan peranan penteng kan .kalau rambot hancor memang hancor laa muke .tapi tu teori ak jeh .pade orang laen ak xtao .ngee ;D .back to da story ,lepas jeh makanmakan then ak ajak hamzah balek sebab ak x sanggup lagi nak duduk kat situ .hee .hamzah salam2 then we all balek sebelom kawan2 yang laen balek .time kat dalam kerete sikit pown hamzah xtanye pape kat ak .dalam otak ak dah pikir bukan2 ney .mane lah ak nak tao anen ad time g beraye tu .takot pulak kene marah dengan dy .hmm .ak engat dy jelez or marah .rupenye x lah weh .dy sangat matang .yang dah lepas tu bia laa kan .buat ap nak engat2 lagi .then he gave me one hug .aww .really really love you sayang .nampak laa dy betol2 xnak elang ak buat kali yang kedue .yahoo .ak pown xnak elang dy jugekk .sayang gyle weh .lagi sayang dari mule2 couple .hoho .u will be mine foreva **


eeewwww **


holla hell yeah !now i want to story bout  KELKATU "or " KALKATU " .i don't noe how to spell that words .ak hentam jeh .ntah betol ke x ak pown xtao .aha .kenape kelkatu ea ?haa .ney yang nak cite ney .pasal haiwan ney laa ak menangis terok macam orang mati laky taw .gyle punye kelakatu .haih .cite dy cam ney ,time tu ak kat kampong taw .kat rumah ak memang x dapat nak jumpe serangge bodoh ney .time tu agak2 dalam pukol 1 pagi kot .ak tengah bareng2 and cube tok pejamkan mate sambil maen2 dengan rambot ak ney .tibe2 jeh ak rase geli dalam telinge ak ney .ak engat rambot ak yang macam hantu ney masok dalam telinge .ak pown maen2 laa kan .best kot .geli geli jeh rase kan .haha .then tibe2 ak denga bunyi ulat laa kot terbang2 macam nyamok kat telinge ak .ak pown halau2 laa serangge tu kat tepi telinge ak ney .konon2 serangge ney boleh g maen jao2 laa kan .lepas tu ak denga bunyi dy terbang maken dekat dan jelas .geli pulak tu .adoiii .rupenye dy dah masok dalam telinge laa .patot laa geli semacam .ak pown ap lagi menjerit macam orang gyle lah cite dy .takot doe .mak ak yang tengah tido tekejot then bangon teros sebab tengok ak macam orang kene rasok .haih .nanges punye nanges ad lah  " HERO " kampong bhai datang tolong .haha .dy g bancoh aer tembakau then masokkan kat dalam telinge ak yang comel ney .haa .bia kan beberape saat then bile ak kuar kan aer tu naahhhh mendapat .padan muke kaw kelkatu .berani kaw maen2 dalam telinge ak kan .kan dah xdapat beraye bersame keluarge tersayang .haha .mati weh .mule2 keluar sayap dy jeh .then korek lagi baru jumpe badan .trajis gyle kaw mati dalam telinge ak kan .haha .punye banyak telinge yang ad ,kenape telinge ak jugekk kaw nak masok .adoii .baru kaw tahu erti penyesalan .haha .naseb bek ak xde pape .kalau jadi pape memang ak boikot kelkatu ney dengan 7 keturunan dy ak boikot .lol !

chayokchayok !

wah .lame nye ak x update blog .blog ak pown dah ad design baru .lagi best kot .aha .lately ak agak bz wiff puase yang dah berlalu and raye yang dah pown tibe .hmm .exam pown bakal menjelme .atoiyaii .study x lagi .memang bz raye ney .study pown malas .yelah sebok beraye sane beraye sini mesti penat kan .tupasal laa x bukak buku langsong .sangat x puas haty dengan jadual exam .tapi ap kan daye .ak mane ad kuase nak ubah bende2 tu semue .tapi kalau ak laa kan ,ak buat exam seminggu sebelum bukak sem baru .okay laa sikit .hee :D .raye taon ney xmacam raye yang lepas2 .dulu excited gyle gyle nak raye .tapi sekarang ,bile maken besar rase macam dah xde pape .xbest laa kan .rase macam nak balek pade zaman budak2 dulu .best .dapat duet raye .sekarang memang x dapat lah cite dy kan .walaupown ak still study tapi tetap orang kate ak dah besar .yess .xdinafikan .19 taon and nak masok 20 dah next year .besar jugak laa tu .tapi badan ak jeh xnak besar2 .ap pown x tao laa ap masalah yang ad kat badan ak ney .bukan x bersyukur .ramai orang cakap ak terlalu kurus .yess .tats the fact !ak memang kurus .tapi tu lah .nak kate ak xmakan tipu laa weh .sehari 4x ak makan .tapi badan tetap cam ney .nak jugak rase jadi tembam2 ney cam ne kan .bawu pakai kebaye body lawa .ney pakai kebaye xde kating langsong .adoii .bukan x bersyukur tapi xsalah nak yang lagi baek kan .xpe xpe .ak akan ushekannye nanti .lepas ney boleh laa makan makan makan & makan .wish me luck yaww :)