skate ( part 1 )


okea .ney kaki ak .dy lebam ,bengkak dan luke kat dalam .haih .nak tahu kenape boleh jadi cam ney ?haha .ianye adalah di sebabkan bende ney !


yurp .pasal skateboard ney laa kaki ak jadi cacat .naseb baek x patah kan .cite dy cam ney .sabtu hari tu ,ak ekot kawan ak lea pergi tengok skandel dy lawan skate dekat sunway .then balek tu ,we all pergi singgah kat extreme park dekat seksyen 13 shah alam .wah .ramai cowok gantang2 kat sane .sume budak2 basikal .budak skate .hmm .not bad laa dorang tu .walaupown x semuenye hensem tapi dorang smart sebab ad style lah .katenye ! haha .naseb bek ak dah ad laky taw .okay2 .back to da story ,sampai jeh kat sane ak tengok ramai orang men skate .x sume boyz taw .ad jugak gurl .ak tengok jeh dy turun naik turun naik  bukit .eh eh .macam senang lah .ak pown soh laa skandel membe ak tu ajar ak men .dy bagi ak bukit paling rendah yang ad kat situ .dy cakap juz for basic untuk orang pertame kali macam ak ney .okay .ak pown dengan lafaz bismillah turun bukit yang pertame .yahoOOO .lepas der untuk kali pertame .bangge + terharu sekejap .then turun lagi .lepas tu turun lagi .last2 ak rase alahai .bosan pulak .x mencabar betol laa bukit  ney kan .eceh2 .ak minx pulak bukit yang tinggi skit kan .skandel membe ak x bagi  but ak ney degil .nak cube jugak .naek laa bukit tinggi sikit .gggrrr .turun .lepas tapi jatuh sikit and ak sempat tahan .then x puas haty .nak jugak cube lagi .kali kedue turun .okay bbrrrrr &*^%$#@!#$^&& !okay buat2 x nmpak sume .ak jerit macam tu sebab ak tergolekdog kat situ .ad ke patot g langgar tiang .haih .x sempat break laa kawan .aduh .malu + sakit pulak yang ak rase .lepas tu teros x maen dah .membe ak tanye saket x ?ak jawab laa sumpah x saket .tapi kaki dah bedarah .haha .tat time mmg x rase saket sbb ak boleh bejalan lagi leas tu sampai pukol 3 pagi baru sampai rumah .tapi time mandi tu yang parah .menangis dalam bilik air .bejoget sume ad .saket tahap gaban laa cite dy .hmm .time ney luke still okea .tapi 2 3 hari lepas tu naek nanah .hmm .sampai bapak ak bawak g klinik  .tapi pict tu x sempat nak upload .nanti laa ak taip lagi .ad sambungan kot .tungguuuuu <".">

xoxo mama !



aarrgghh .gerak-gerak kan jari .urut-urut tangan sebab ak dah lame x menaip blog .sory baby .dah lame x bukak blog ney .act ,mase ak sekarang terhad .xsempat nak buat benda laen terutame nak bukak blog even sekejap pown .lagi pown ,if nak taip blog  ney kene ad mood .bile ad mood baru lah ad idea .tapi idea tu selalu datang time ak nak tido .time tengah mandi .time tengah karoke .time tengah bawak moto .datang time x kene mase betol .tapi bile dah dok menghadap lappy ney ,xnak pulak dy kuar .idiot betol kan .haih .tonight ,ak nak story morry bout " MY CRAZIER MOM " .wau ,she's very sporting weh .nal tahu kisah di sebalik my mom ney .haha .cite dy cam ney, hari tu " super gediks " amek ak dari damansara sebab nak bawak ak balek sepang naek broom .bromm .haha .moto laa .then ak pown okea je laa kan .sape x suke nek moto .boleh hug lamelame .aww .okayokay .sory .tergatal pulak .tapi dalam haty cuak jugak kot .yelaa ,if korang nak tahu ,family ak kureng sikit bab2 nek moto ney .lagi2 my dad .dy x bagi sangat ak nek moto .okay .bukan x bagi sangat tapi memang x bagi .my dad cakap ,orang yang nek moto ney semue " MAT REMPIT " aiyoo .jangan cakap my dad kolot okay .dy x kolot but he just worried bout his child safety .sume family pown macam tu kan .ak pown x lah salah kan bapak ak if dy rase macam tu .tapi ak kene jugak jage perasaan dy .ak x nak dy risau if ak kelua dengan hamzah .tapi kesian jugak kat hamzah .dah laa ad moto jeh .tapi ak x kesah .asalkan boleh jumpe ,naek bus pown ak sanggup .aha .time kat atas moto my mom call .bukan sekali .bukan dua kali dy call .tapi banyak kali .aduh .cuak gyle ney .nak angkat ke x .fon ak dah banyak kali bunyi .adoii .tawakkal jeh laa ^^

mama :bella kat mane ?
me :dah sampai dengakil .nape ma ?
mama :naek ap .kenape bising ?
me :nek moto dengan hamzah .hehe .
mama :ok .haty2 .kalau abah tanye jangan cakap naek moto taw .cakap bella naek kereta .
me :okay .haha .ak teros bagi hamzah bace .
hamzah :haha .sumpah mama sporting :)
me :tengok laa mama sape .aha **

sumpah adik sayang mama ketat-ketat .mmmuuaahhxx :)

happiness !


haa .ney laa WAN's family .name my aunt and my uncle semua ad wan .anak yang pertame adalah my dad iaitu wan kamarudin bin wan yahya .then mak ngah .name dy wan kamsiah wan yahya .lepas tu wan anuar wan yahya and seterusnye laa .hee :D .malas nak taip lagi .yang penteng sume ad wan .macam name my sibligs jugak .hehe .



ney pulak abang2 and adik2 sedare .


ney biras2 keluarge wan .hmm .macam mane kakak ak boleh ad kat tempat biras tu .patotnye my mom yang kene duduk kat situ .hee .act ,my mom kat kem lagi time ney .so ,my sis ganti laa tempat my mom .hehe .


awww .gurl only okea .happy gyle time ney .yelaa .dah lame x kumpul ramai2 macam ney .bape tahun ntah we all x jumpe .act ,family ak x berape rapat dengan adik-beradik belah my dad sebab dulu ad prob ap pown ak x tahu laa .tu masalah orang tue2 .ak juz ekot jeh laa .malas nak amek tahu sebab nanti panjang lagi cerite .tapi taon ney sume berjalan lancar and kembali macam dulu balek .kan best macam ney .ak harap we ols boleh teros macam ney .amin ;)


hoho .ney laa my big big family .love u ols .




............


peerrgghhh .bapak suci doe muke ak pakai tudung .aha .tat time ,ak nak g kelas kerohanian islam laa .ceh ceh .disebabkan kelas ak tu ustaz yang ajar ,ak pown pakai laa tudung juz for that subject .tapi subject laen elang habes tudung .aha .hipokrit ke ea ?eh eh .suke aty laa .niat dihaty memang nak bertudung tapi belom sampai seru lagi .slow slow laa kot .kite kalau nak berubah bia ikhlas dari haty dan bukan pasal orang suruh or whateva .my munyits alwyas pakse ak pakai tudung sebab dy cakap orang2 yang kene rogol tu sebab pakai sexy2 laa .hello Encik Mohd Hamzah ,listen here okea .orang kalau dah ad nafsu setan ,xkire laa that gurl tu suke pakai sexy ke x .habes kenape kadang2 budak pown jadi mangse .hmm .tu bukan sebab budak tu sexy tapi sebab that boy yang xde haty perot .haih .ak memang akan pakai tapi juz wait and see okea ;)


salah satu sebab ak xpakai tudung bukan sebab ak takot x cantek ke ap ,ak tao orang yang pakai tudung tu lebeh cantek dari orang yang x bertudung .tapi ak x suke bile orang tanye ak darjah berape bile ak pakai tudung .guyz ,look at me ?macam kanak-kanak ribena kan .yeah .ak x suke bile orang panggil ak budak sekolah rendah .eerrr .rase macam nak  bunuh jeh orang yang tanye ak macam tu .tapi x kesah laa sebab pakai tudung tu kan memang wajib .ak xnak kat akhirat nanti rambot ak yang cantek ney terbakar .wah .ak tahu hukum tapi still buat .haih .APTB !

wink-wink


wohooO .typing again and again .altought ,keje bersepah2 ttp jugek nak taip blog ney .act ,hari tu my fwen ad tanye macam mane ak boleh baek dengan gf gf ex-boy ak .hmm .bile pikirpikir balek ,betol jugakkan ap yang dorang tanye tu .hmm .sebenarnye bukan ak yang cari dorang okea .dorang yang datang cari ak .aha .tapi xkesah lah sape cari sape pown sebab x salah kan nak berkawan .lagi pown kisah ak dengan bf2 dorang sekarang tu dah jadi " history " .ak cume pelik why gurl sekarang suke jadikan bf tu sebagai 1 isu yang " HOT " .gadoh dengan membe sebab berebut bf .aduh .sumpah x matured .tu bukan ak laa nak gadoh2 .if that boy dah x suke xkan nak pakse2 kan .better let him go at another gurl .maybe that gurl can make him more happy .so ,buat ap nak kecoh2 pasal berebut " LELAKI " .come on laa gurl ,kumbang bukan sekor .belambak okea .cume kumbang yang baek ad berape kerat jeh .yang laen tinggal kumbang yang jahat jeh .back to da story ,ak memang xkan ad masalah dengan gf ex-bf ak sebab pade ak ,xpayah laa nak kecoh2 pasal bende yang dah lepas .xdapat ap pown gadoh2 .dapat musuh lagi ramai ad lah .am i rite .so ,if sesape tanye ak lagi kenape ak baek dengan gf2 ex-bf ak ,ak akan cakap yang ak memang suke berkawan .x kire dengan sape pown .okea .tadaaa :)

October !


bubbye september and welcome october !pejam celik dah masok october rupenye .guyz ,korang jangan x tahu yang mybirthday dalam bulan october .yeah .ak dah nak masok 19 tahon rupenye .tapi kalau ekot tahon ofcoz i am 19 years old cume hari jeh x sampai lagi .x sangke ak dah semakin membesar dan semakin matang tapi x lupe jugak yang ak semakin tue .aarrgghh .tu x penteng .most important is what i want in my life ?for sure ,every humans want to be a good person in their future .same like me .i want to make my parents proud of me .when i've got dip in early childhod ofcoz i'll working as a teacher and i want to be a good teacher for the future .i must prove it that i can do it .i can be a good teacher .yeah ,chayok2 bella <<<< .