Skate ( part 2 )



ini laa akibat x dengar cakap orang tuetue .haha .hari tu ak ad cakap nak sambong pasal skate kan .hmm .ney laa luke yang mulemule hanye lebam tu .eerrr .sumpah merane hidup ak untuk beberape minggu .ak ney da laa kaki bjalan .bile kaki ak jadi cam tu ,ak susah gyle nak jalan walaupown nak pergi dapor .guyz ,ak sampai pergi klinik taw cuci luke ney sebab dy dah klua nanah .eerrrr .


harihari ak kene jalan pergi kelas .if x pergi kelas pown ak kene pergi mandi kan .korang pikir laa sendiri ak mandi macam mane .alahaiii .macam aa x pernah luke kan .tapi sumpah memang terseksa jiwe dan rage ak .saket nak mampos .ak jarang nanges ,tapi di sebabkan luke ney ak nanges weh .nanges disebabkan kaki ak yang saket dan nanges sebab kaki ak ad parot .aduss .merane jap edop ak sebab kaki ak dah meninggalkan parot .kalau sikitsikit xpe laa jugak .ney panjang kot .hmm .korang ad idea x, nak elangkan parot macam mane .kongsi aa sikit .bagi taw aa .ak dah serabot memikir ney .tolong aa .bio oil ?ak tengah pakai laa sekarang ney .harapharap elang laa sebab hamzah cakap kalau x hilang parot ney turun harge .kepale hotak dy kan .haissss !



thanks friend :)

you're so kind to me dude .please find another gurl to be ur gf .i can't .so sory .but i can be a good friend for you if you want Mohd Sharizan Bt Shahrulnizam !siape dy ?for sure he's my ex-boyfie yang paleng baek laa kot .he never gave up untuk jadikan ak ney gf dy balek .dy seorang yang biasebiase jeh ,x berape handsome tapi sweet ad laa  .x putih tapi hitam manis macam ak .kurus dan tinggi .aha .bak kate orang tuetue ,sedap laa mate tu memandang .my family sume dah kenal dy .ak kenal dy time form 4 dekat sekolah baru .yeah dekat sepang ney .dy stay satu taman dengan ak .jarak rumah we all pown kalau merangkak boleh sampai laa .tu maknenye x laa jaoh sangat .ak couple dengan dy nak dekat 4x kot .couple putus .couple putus .couple lagi putus lagi .yang mintak couple sume dy yang mintak putus sume ak .kenape ?well .ak sangat mate keranjang time sekolah dulu .sampai sekarang pown ak still macam tu kot .tapi dah berubah sikit .haha .honestly ,firstime couple dengan dy ,ak x de langsong rase fall in love with him .i try but i can't .then break-off laa ap lagi .kesian dy .then we all mencube lagi untukkali yang kedue .couple laa balek then ad laa sikitsikit rase sayang tu .tapi bak kate orang x berape nak kukuh .jumpe pulak boyz yang lagi handsome aww tergugat iman makk .terkandas lagi relation we all .break-off lagi .kecundang lagi beliau tu .after that ,we all couple lagi ,time ney memang sayang laa kat dy sebab macammacam dy buat nak tunjuk kan betape dy serius dengan ak .ak terime laa .tapi x lame pown .merane lagi beliau sebab ak buat hal .sampai laa sekarang .dy still baek macam dulu .even ak dah buat macammacam pown dekat dy ,dy still nak ak .pelik kan .dy belikan ak nasi time ak malas nak kua .dy nak belikan ak penadol time ak demam .dy anta ak g sane .g sini .dy beli kan baju kat ak tapi ak x pernah pakai sebab besar .dy teman ak g buat rambot kat salon .berejam jugak laa .kesian dy .tapi ap yang ak balas ,ak maen kan dy lagi .ak couple dengan dy ,tapi ak couple dengan orang laen jugak .tu yang paleng terok pnah ak buat kat dy .walaupown begitu ,(skema pulak ) we all still kawan sampai sekarang .dy x pernah serik kot .bak kate orang tuetue lagi ,kalau ade jodoh xkan kemane .ak ney becinte dengan hamzah bagai nak rak pown ,belom tentu dy jodoh ak kan .so ,ap yang boleh ak katekan disini ,awak terlalu baek untuk saye shah .sooooo soooorrryyyyy :')



juz a dream :)



kenape asyik mimpi dy ?dah 3 hari berturut-turut ak mimpi orang yang same .yess ,orang tu .ak kenal sangatsangat .but i'm not sure kenape dy yang muncul dalam mimpi ak .kenape x orang laen .kenape x bf ak sendiri .okay ,ak tao mimpi mainan tidur but ak jarang dapat mimpi macam ney .hmm .weird !my mom said " if kite mimpi orang yang tu ,maknenye orang tu tengah engat kat kite "but impossible okay .xde maknenye dy nak engat kat ak .memang karut lagi mengarut laa mimpi tu .dalam mimpi tu dy cakap di pilih ak ?kenape pilih ak .untuk ap ?haih .nak kate ak terlalu pikir bout them ,mane ad .tapi yang pelik muke gf dy pown kuar dalam mimpi ak .haha .kelaka betol mimpi ney kan .aarrggghh .whateve laa .yang ak tao mimpi tu memang mengarut .tolong laa maen jaohjaoh .jangan laa datang lagi malam ney .ak kene cari buku tafsiran mimpi laa macam ney .aha **

                                                                                                                           

boringggg !

okay .hari yang membosankan dan memenatkan .satu hari ak menghadap muka buku without buat keje and yang paling penteng ak belom mandi .haha .assgment belambak2 tapi not in mud nak buat .but bile bace dekat fb kawankawan seperjuangan busy dengan assgment ak mule rase tercabar sebab ak x sentuh satu ap pown lagi kerje .ney laa dy akibat broadband berade dalam tangan ak .x layan fb ,mesti layan blog .x pown tagged .x pown tweettweet .haih .buang mase betol kan .1 kerje pown x jalan lagi .xpe laa .juz for today .esok luse my eldest sister dah habes cuti then dy mesti bawak broadband ney balek hostel dy .so ,time tu laa mase untuk ak mula menaip and menyiapkan kerje yang tertunggak !okbai :)




클럽 활동 !


well guyz .last night will be a greats day for me and my life .seriously happening gylee lepakings with old friends .I like dancing but Iwas so embarrassed when peeps see I'm dancing .But last night ,fuhhh !sumpah x engat dunie .haha .dah macam kene rasuk hantu . tapi kalau nak menari x semestinye pergi club je kan . kat mane2 pown boleh menari asalkan x mengaggu orang laen dah laa .heeh .sape rase2 g club tu salah ?please lift your hands ?hmm .In the past ,when I'm young I always said clubbing juz for bad guyz .but now ,when I am teenagers I know the reason why them go to clubbing .so ,I am wrong to thinking negative bout them .x salah pown kan g club juz nak elang kan stress .cume ad segelintir manusie yang buat name club tu jadi terok .so ,orang2 yang masok dalam tu pown turut terjebak .x semua orang masok club tu amek dadah and minum arak cik kakak oii .not at all okay .walaupown ak x masok club tu ,tapi ak mule faham kenape remaje2 sekarang suke g kelab .then bangge2 taik cite2 kat orang .so ,maybe one day ak akan pergi melawat kawasan club tu jugak .juz to get some experience .who knows rite .lalalalalalala .cite dah tamat **

งานแต่งงาน


holla dear .cite kali ney bout me and bla bla bla  .ofcoz yang pakai baju merah tu semestinye ak yang comel lagi cute .aha .then sebelah ak tu GF ANEN, yaya name dy .kenal anen kan .alaa .aznen akuan .ex-boyfie ak tu .then sebelah dy pulak kawan ciom molot ak .after that kawan sehidup ak .hoho .macam mane boleh meet awek anen ?lalalala .cite dy cam ney ,yaya tu add ak kat fb .then ak approve .tibe2 dy tegor ak kat im .ak pelik sebab sebelum2 ney x pnah pulak nak tegor2 kan .xpe laa .ak layan jeh .like i said before ,ak xkan ad masalah dengan orang selagi orang x cari masalah dengan ak .so ,dy tegor care baek ,ak pown layan care baek .we all pown fwen laa smpai sekarang but baru hari tu jumpe .jumpe dy pown kat kenduri abang anen .hoho :)


ney laa abang anen tu .hensem kan .aww .mase ak couple dengan anen dulu ,abg dy still nampak macam budak2 .then sekrang dah jadi husband orang .hehe .time kenduri ney jugak ak terserempak dengan mak anen kat dapor rumah dy .ak pergi tandas time tu dengan kechiq ,then mak dy pown g dapor sebab nak amek ap nta .membe ak g tanye laa " makcik kenal saye x ?" .lepas tu ak pown tanye jugak .haah ." macek2 .macek engat saye lagi " .mak dy senyum then cakap mesti laa macek engat .then we ols salam dengan mak dy .wohoo .kuat betol memori mak dy kan .terharu kejap .pas tu elang laa .haha .





avec des artistes


weh weh .fizz fairuz kot .haha .batak kan .suke aty ak laa .kaw ado ?xde kan .if ad pown .sshhhh .diamdiam lah .bace jeh ney .act ,ak bukan lah peminat fanatik fizz fairuz ney .naseb2 jeh jumpe dy .hmm .hari tu ak try hantar pict ak kat karangkraf untuk santai selebriti dalam majalah remaje tu .then x tahu pulak ak terpilih .haih .bangge kejap .ten ak pown malas nak tanye sape artis dy sebab ak xnak nanti orang karangkraf tj engan ak ney banyak tanye pulak .so ,ak g je laa .bile g ,engat nak jumpe kat mall ke .kedai2 mamak ke .skali jumpe kat rumah orang tue2 da .aiyooo .


ney laa pacek2 yang ade kat rumah orang tue tu .kesian gyle kot .ad macek2 yang nanges .ak pown nanges jugak .haih .da aa ak ney sensitif bile orang sentuh bab2 mak bapak ney .if bende len ak boleh trime lagi .tapi bile masok bab mak bapak sumpah sedeh .hee :D


sambil tengok2 orang tue sambil tu beramal sikit .we all bagi bunga ,telekung and kaen pelekat dekat macek2 and pacek2 kat sane .so ,jangan laa abaikan mak bapak kite bile dah senang nanti .9 bulan dalam kandungan mak and jangan senang2 nak campak mak bapak dekat rumah orang tue2 ( pesanan untuk diri sendiri ) .fizz fairuzz ney pulak baek and sengal2 ubi jugak sebenarnye .best laa .dy x sombong .sumpah x sombong .hehe .boleh laa kalau korang nak minat dy tapi ak tetap minat aaron aziz .aaww .muahaha :)



Jet'aime !


I


LOVE


YOU 

cantek kan moto bumblebee arep .aha .moto pinjam jeh ney .moto laky saye masok hospital sebab xcident lagi .yeah !tat time baru lepas tengok wayang cite sumpah ap ntah .yess .memang sumpah cite dy macam gampang + haram !membazir jeh duet 21 ringgit tengok cite tu .haih .sabar je laa .naseb bek x boleh return balek tiket tu .kalau x ,dah lame ak minx duet balek .okay .cite dah habes .blaa aa ap lagi !