wootwoot **




Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita
mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia
Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selama-lamanya… setia…

you know what guyz ,time kite nyanyi lagu sahabat untuk selamanye ney samesame dalam bilik hary tu ,mate ak dah beraer sebab sedeh sangat .naseb baek dapat cover .kalau x kantoi busuk jeh yang ak nak nanges .hee :D .yelaa .pejam celik pejam celik kite nak habes study dah .lepas ney conform kite buat hal masengmaseng kan .nanti ak dah xde kawan nak begosip ,dah xde kawan nak luah kan perasaan ak ney .dah xde kawan nak bagi ak buat pilihan .korang memang da best eva .even lepas ney zariha akma nak klua dari rumah kite and nak pindah tempat laen ,ak harap relation kite tetap macam ney and sampai bilebile pown kite tetap kawan okay .promise taw guyz .kalau x nanti ak nanges .korang kan x pernah tengok ak nanges .dalam bilik kite ,ak pernah tengok ejan ,nad ,akma and anak lokman nanges .tapi korang x pernah tengok ak nanges kan .kalau nak tengok tunggu laa last sem nanti conform bukan aer mate jeh klua .sume aer yang ad mesti klua weh .haha .act ,ak nak cakap kat zariha akma "tolong laa jangan pindah sebab kite dah stay sesame dah lame" .tapi ak x boleh nak cakap sebab dy dah buat keputusan and dy pown dah besar kan .boleh pikir mane baek and buruk untuk life dy .ak x de hak nak halang dy .ap2 pown ,ak nak kite still macam ney sampai bebile .sayanggg korang :'(



2012


azam baru ak taon ney xnak sedehsedeh .nak bahagie and hapyhapy selalu wiff him .boley ?



ผมรักคุณไปสู่ความตาย(saya sayang awak sampai mati)


betol ke ak dengan dy dah break-off .it is true or juz a dream .why i can't accept that ?maybe dah macammacam yang ak dengan dy lalui bersame sampaikan susah nak terime yang kiteowg dah break-off buat kali yang kedua .first couple excident jatoh bukit .frustttt .second couple ke gaung pulak .frussttt lagiiii !adoiiyaiii .kedue2 tu couple dengan orang yang same .ouh god .i really miss him a loads .kenape dy tinggalkan ak .ak x cukup baek keh .ak x cukup sempurne keh .ak x cantek keh .ak x howt keh .kenapekenape ?this is happen because ak x boleh setie !yeah .tu jawpan yang kaw akan bagi kat ak kan HAMZAH !ak minx maaf sebab x dapat nak bahagie kan kaw .selame kite couple brape kali ak buat kaw menanges ?banyak kali kan ?banyak kali tu jugak laa kaw buat ak menanges sebab kaw .ak setie kaw kate ak curang .memang ak pernah curang dengan kaw .tapi sekali jeh .lepas tu ak setie taw .tapi kaw tetap tuduh ak yang bukanbukan .sampai ak nak keje pown kaw x bagi .tapi sebab ak degil ,ak keje jugak .yeah .ak salah sebab buat kaw elang kepercayaan kat ak .tapi ak x tipu .even ad pown lelaki laen tu semue kawan .kenape kalau couple ,kite x boleh nak bekawan .it's that wrong ?haryhary kite gadoh kan .dalam text gadoh .call gadoh sampai mate ak lebam sebab kaw .kaw xtao bende tu kan. yang kaw tao ,ak salah .ak curang .ak kecewe kan kaw .ak tao kaw x pernah nak chat or text with another gurl .ak tao kaw setie .kaw tao x ap ak akan buat tiap kali kite gadoh ?ak bagi tao kat sini tapi kaw jangan kecohkecoh taw .ak akan engat balek zamanzaman kegemilangan kite dulu .mase kite mulemule kenal kat bustop .then mase firstdate kite yang sangat membahagiekan .bende tu yang kadang2 buat ak rase sejuk time tengah marah .kaw engat x mase kaw ad pertandingan shuffle dulu ?ak datang konon nak bagi support kat kaw laa kan .mase tu laa kaw kenal and rapat dengan kakak ak .then ap lagi ea ,haa .kaw engat x yang mase sekolah dulu kite susah sangat nak jumpe .bile jumpe jeh kene naek bus .bile dah sampai taman kaw, kaw kene turun then ak sedeh sebab x puas jumpe kaw .dalam sebulan mesti 2x kite akan jumpe kan mase kite tengah sekolah dulu .sweet jeh .rindu mase tu .then kaw engat lagi x yang kaw ekot ak balek kampung time arwah atok ak meninggal ?kaw pakai kaen pelekat g kubur then sampai kat pekan kite singgah makan .kaw memang slumber and samrat berkaen pelekat .aha .sumpah ak sayang kaw gyle .then kaw engat lagi x mase kite kat genting ,ak kene balek malam tu jugak sebab ad hal .kesian kaw kene tinggal kat genting tu .ad lagi laa .ad lagi .kaw engat x mase kaw belikan ak nasi lemak kukus lepas kaw g buat lesen .kaw balek rumah ,kite makan same2 macam husband and wife .best kan and kaw engat x yang kite kene teman kakak ak g johor sebab nak settle kan problem dy .aduh .jao gyle perjalanan kite kan .tapi best because u always besides me .u makes me smile and u also makes me crying when we are fighting .4 taon lebeh ak kenal kaw ,kaw memang terbuek daddy .lepas ney ,no more daddy .no more mommy .no more hunney and hallen .aduss .sedeh gylee doe .huk huk .jangan nanges .jangan nanges .chill bella .chill .huwaaa .mamaaaaaa ...... hamzah dah tinggal kan adeq :'(:'(:'( .tapi nak buat macam mane ,maybe dah tertulis kot ak bukan untuk kaw and kaw bukan untuk ak .kadangkadang ak rase menyesal kenal dengan kaw sebab ak takot jadi bende ney .act ,bukan ak jeh takot .semue pasangan laen pown akan rase takot bile berhadapan with this situation .ak bahagie dapat kenalkan kaw dekat family ak terutame dekat kakak ak yang second .ak tao korang memang rapat .kakak ak yang second tu pown sayang gylegyle kat kaw hamzah .sampai ak nak ade lelaki laen pown dy x bagi .dy x boleh terime kalau ak dengan kaw dah break .dy suruh ak setie dengan kaw .tapi macam mane ak nak setie kalau haryhary kaw cakap ak curang .it's mean kaw memang nak ak curang kan ?betol x ?kaw tao x ,tiaptiap kate kaw tu doa .kalau dah haryhary kaw cakap bende yang same ,memang tu laa yang akan jadi .tapi sumpah doe ak x curang pown dengan kaw .ak berani terjun banggunan laa wey .kaw jeh susah nak pecaye kat ak hamzah .tapi ap2 pown ,ak xpernah menyesal kenal dengan family kaw .mak kaw baek .sporting .mak ngah .mak lang .abgabg sedare  .akak2 sedare .adikadik sedare .semue tu membahagiekan ak selame ak couple dengan kaw .dorang semue memang superb and baek dengan ak sampai bende tu salah satu sebab ak susah nak tinggalkan kaw .kaw memang tetap akan sbf ak yang terbaek yang pernah ak kenal .ak x pernah ad sbf yang layan ak macam wife dy .kaw sorang jeh layan ak macam ak ney sah dah jadi wife kaw .kaw datang nek moto hujanhujan sebab nak jumpe ak .kaw bawak ak klua makan time ak x de duet nak makan .kaw topup kan ak ,sume tu ak hargai sangatsngat .sumpah ak cakap  lepas ney gurl yang dapat kaw memang beruntung laa .ak harap kaw dapat gurl yang jaoh lebeh baek dari ak and boleh sayang kaw and family kaw same macam dy sayang diri dy sendiri .ak doa kan kebahagiaan kaw dunie dan akhirat .nothing with us .halal kan semuenye sebab ak still sayang kaw same macam kaw sayang ak .bella mntak maaf mohd hamza bin ismail .dari taon 2008 kite kenal dah bejuta kali ak sebut perkataan maaf ney kan .mesti kaw dah bosan nak dengar .tapi ak xkire .kaw kene maafkan ak jugak .okay .ILOVEYOUFUKINDAMNMUCHEVA lovely daddy :)











ak x pernah menyesal kenal kaw mohd hamzah !



burger kings !

haha .kenape burger king ?meh cheq nak habaq kat hang .now ,i'm working at burger king mutiara .where is it ?find it ?ak malas nak kecohkecoh .nanti kene serbu pulak burger king tu .**perasan jap .macam mane ak boleh dapat ea ?cam ney cite dy ,tat time ak and housmate ak nak pergi ict .mase tu dalam pukul 6 lebeh laa kot .then ak behenti kat petronas sebab membe2 ak nak pergi tesco beli barang before gerak ict .tapi ak dengan anak lokman jeh x turun kete .yang laen sume g tesco .then ,suddenly ak ternampak jawatan kosong terbentang luas kat depan burger king tu .ak pown gedikgedik ajak anak lokman masok and try g mintak keje kat situ .anak lokman memang always " ON " kalau kakak bella yang ajak .aha .we ols g laa masok BK tu .bile kiteowg masok jeh kan semue crew dalam tu lelaki .omakk aiiii .teros ak dengan anak lokman keluar balek .ak nak g bace betolbetol dekat jawatan kosong tu adekah dy nak staff lelaki jeh .haha .then ak ternampak num fon azman ?i dont know who's azman tat time .so ,anak lokman call laa .dy cakap g masok dalam BK jumpe naim mintak borang .okay then .we ols pown masok dalam and cari naim sebab nak minx borang .yang paleng best kan ,ak punye baju mase tu dah laa agak menjolok mate .yelaa guyz mane nak bajet pown nak g mintak keje mase tu .sume x rancang pown .ak engat kene isi borang jeh tat time .interview nanti .tapi kene interview time tu jugak .adoii .malu gyle .act ,ak x pernah kene interview dengan sesape sebab ak x pernah keje .after spm ,relax 3 months then teros mydad cakap g continue my study .yeah .i'm juz follow the floor .lepas tu ,manager BK tu cakap kene masok keje ASAP .what thats ?it's mean kiteowg dapat laa keje kat bk tu .hell yeah .kelaka gyle **

haa .nampak ?lebar gyle ak senyum tat time .maklum aa .exited doe nak keje .ney first day ak datang keje wiff anak lokman .time ney macam blurblur .x tao nak buat ap .nak buat aer x tao .nak amek burger x tao .hmm .best memang best keje kat situ tapi agak penat sebab keje kat situ banyak berdiri dari duduk .biase aa kan .pejam celik pejam celik dah sebulan ak keje kat BK .now ,ak dah agak pro .xde laa blurrr sangat macam mulemule masok .time first day masok keje ,only me and anak lokman jeh gurl yang keje kat situ .yang laen semue crew lelaki .ap lagii .macam anak emas doe keje kat situ .then maken lame masok sorang gurl ,then masok lagi ,then masok lagi .skang ak dah jadi anak tiri BK bak kate manager ak yang tuuuutttttt ** 


haa .nampakkk .bukan ak jeh exited .anak lokman ney lagi semangat nak keje .tapi kan ,sejak dah keje ney ,pukol 8 bilik kiteowg dah gelap sebab balek keje jeh tido .tapi tu mulemule laa .macam xde life jap .tapi yang best nye anak lokman ney ,dy ekot jeh ap ak nak buat .xde bunyi langsong .ek xde .ok xde .ap pown xde .ekot jeh .kalau ak ke nerake ,dy dengan rela haty ekot ak ke nerake .adoii .porke anak lokman .sepatotnye kaw kakak ak ,kaw kene tegas sikit .ney x ?ak yang selalu marah kaw .terbalek weh .tapi x pe .dah nak dekat 2 taon kaw asyik tadah telinge jeh denga ak membebel macam macekmacek .maybe kaw dah lali and biase kot .so ,nevermind .jangan pernah terase dengan ape yang ak cakap kan okea " MOT " .teroskan begitu yeah .sayang kaw monkey **



sistor :)

holla dearest ** .came back .i have howt story to share with u guyz .u know what ,my second sis is getting married .yeah .i mean it ?x sabar gylegyle doe .dah lame ak tunggutunggu saat ney tibe .yelaa .mane x nye .my eldest sisto dah nak masok 26 this year .my second sis 25 .bile nak married kan ?dulu if klua jenjalan ,we ols always klua with siblingssiblings only .xde bf pown yang ekot accept me ?ak dari dulu memang dah ad bf .yeah .hamzah laa siape lagi .but tu dulu .now ,we are officially break-off  .damn shit ! jangan tanye kenape .jangan tanye why .jangan tanye jangan tanye !dy x tao ke ak sayang dy sangat .dy x tao ke ak setie dengan dy tahap cipan .dy x tao ke ak cinte dy sampai lebam .kenape dy buat ak macam tu .even ak chat dengan lelakilelaki laen dekat mukebuku pown ,tu x bermakne ak curang .tapi dy x faham .yang dy tao ,ak selalu tipu dy .ak slalu kecewe kan dy .ak selalu buat dy sedeh .habes ak sedeh sape yang selalu buat kalau bukan dy ?adoiii .couple susah ,single pown susah .now dah break ak nak relax2 dulu .chill2 .bia single for a while .more better maybe .eh ap ney ?lari topik sudeh .ak nak bagi tao yang kakak ak nak kawen dah bulan 5 ney .so ,sesape yang dah terbace blog ak yang membosankan ney ,di alu-alukan datang ke teratak ak kat sepang pade 5.5.2012 ney okay .xnak datang ?xkesah lah .ramai lagi yang boleh datang .chow !



baby gurl :)



tengok laa anak kami .comel bukan .ouh x nampak muke ea ?xpe2 .nanti ak tangkap besar2 pict baby tu ,ak letak besar2 bia korang boleh nampak .boleh ?act ,hamzah dah dapat adik baru .bestnyee .bilee laa turn ak pulak nak dapat adik baru .ouh ?kalau mak ak denga ney mesti dy marah .yelaa my mom dah berumur kot .mane boleh pregnant lagi .silapsilap .bile laa ak nak dapat anak buah ney .ouh my sista's please married .ak nak anak buah like kawankawan ak yang laen .hee :D





haa .kalau laa kaw ad anak kan sayangs ,mesti kaw akan jadi bapak yang misali kan .ak tengok jeh hamzah jage adik baru dy hary tu .wah .habes dy ciumcium ,pelokpelok ,angkat letak angkat letak .haih .kalau laa ak jadi budak tu ,dah lame ak sound kaw taw .haha .but no wonder laa kan ,daddy memang suke budakbudak kan .so kalau nak ad baby cepat ,meh laa datang meminang me .conform me bagi 1 pasukan bola sepak kat daddy .mao ?






adikadik ,kakak bella jelez sebab abang asyik kish adik jeh tapi x kish dy ?haha .sengal punye abang .ad ke dy kate ak jelez sebab dy kish adik dy sendiri .come on laa .tapi kan guyz ,ak tengok gaye dy ,memang ad ciriciri seorang bape .untung ak dapat dy .kaw ado ?xde kan ?so ?blaa laa ap lagi .dy ak punye .xde makne kaw boleh dapat .sayang kaw laa muncet **