:: 994 ::

haha .cerite yang nak ak kongsi kan hari ini adalah kejadian yang hampir maragut nyawe kami sekawan yang sedang berada didalam hostel .kejadian berlaku kire2 jam 5 pm pada tanggal 17 feb 2011 dimana hostel kami hampir terbakar gare2 gas .naseb baek ad heroin yang datang menyelamat kan keadaan .kalau tidak .memang leburlah barang2 yang ak baru beli .haha .keadaan time dapor rumah ak terbakar tu memang kelam kabut gyle2 .semue cube nak padamkan api tu walaupun kiteowg tahu tu mutsahil kan .bile siram dengan aer ,api tu maken marak .pergh .goyang gak lah .dah laa dengan tong gas lagi kat dapor ?kalau gas tu mletop lah kan ,agak2 korang ap yang jadi kat ak n kawan2 ak mase kat dalam rumah tu ?haa .memang rentung lah cite die kan .lebeh baek ak terjun jep dari tingkat 18 kebawah dari ak mati terbakar then rentong .haha .tapi ak x buat lah macam tu .maseh boleh fikir meyh walaupun time tu tenga menggelabah gyle .bile kiteowg cube padam api tu then api tu mken besar ,kawan ak terus bukak pagar suruh kiteowg sume kluar .ak ad jugak lah call num 994 tapi bile ad orang angkat ,die cakap macam ney !" kecemasan !boeh sy bantu " .mcm tu lah lebeh kurang ayat die then ak teros letak coz ak x boleh nak bercakap .ak tinggal kat mane pown ak xtahu .then ak teros letak .haha .mesti orang tu engat ak nak maen2 kan .ngee .honestly lah kan ,dalam 5 orang yang ad kat dalam rumah tu ,ad sorang jep yang terpikir nak slamat kat diri then suruh kiteowg sume kua .yang laen langsong x terpikir nak kuar dari rumah tu termasuk lah ak .haha.btape bahayenyew kan .ak ad jugak lah cube jadi ahli bombe jap nak siram aer kat api tu tapi x berhasil lah .gyle punye api .

 haa .tde lah macam ney sangat rumah ak terbakar .haha .saje nak wat cite gempak kan .LOL !


ney laa gamba budak rumah ak E-18-10 .haha .mule2 budak rumah ak ad 10 orang .tapi ad yang dah quit n ad yang dah berambos .so ,tinggal ney jep lah yang dapat diselamatkan .ak sayang korang :) 

                                    :: NAMA-NAMA MANGSE YANG BERADA DITEMPAT KEJADIAN :: 

1 .Wan Ainor Nabila Wan Kamarudin
- sedang menjemur pakaian yang baru lepas dicuci sambil berangan2 terus terkejut apabila indra menjerit bella .bella .api .macam tu lah lebeh kurang .ak pown terus menjerit memanggil teman2 ku yang berada didalam bilik lalu masok ke bilik aer untuk mengambil aer .

2 .Fatin Nadhirah Shuib
- sedang membutekan diri .apabila di panggil boleh buat do no jep .engat kami sedang bergurau seperti biase .oho .tapi sebab kan otak nye yang bijak lah die suruh kiteowg sume kluar rumah dulu untuk slamt kan diri .kalau x ,memang sorang un x terpikir nak kluar .hehe .


3 .Rifhanjan Gul Muhamad
- same seperti fatin .membuat taik mate .haha .tidak layan akan jeritan yang ak lontarkan .engat ak maen2 agaknye kan .haih .korang ney .apabila keluar bliau ney teros menjerit mintak tolong .tolong .tolong .haha .


4 .Indra a/p Supramaniam 
- sedang memasak .mangse trajis .depan muke die api marak .yelah tengah masak then tali gas tu tercabut kot .bliau cube memadamkan api dengan mengipas lagi api tersebut menggunakan tangan nya .aiyaa amma .macam mane nak padam kalau macam tu .lalu baru lah die menjerit memanggil ak yang sedang berangan2 sambil menjemur baju .tanpe berfikir panjang ,beliau ney teros berlari ke arah beranda rumah dan melihat kebawah ?pelek kan .knape dye tengok bawah ?haha .dye nak terjun kebawah lah .takot api punye pasal sampai nak terjun banggunan .ak engat dye dah terjun dah .rupe2 nye ,dye patah balek g masok bilik aer baru lah g amek aer n cube padamkan api tu .tapi time tu api dah maken besar .aha .bile semua dah selesai ,ak tanye lah kenape dye x trjun je tadi kebawah ?dye cakap takot sebab tinggi sangat .haha .kelaka lah .sume jadi huru-hare sebab api tu .ngee :D


5 .Zariha Akmar Zainuddin 
- baru nak on9 di dalam bilik .jadi blur kejap .nak dekat 3x orang cakap ade api baru die kua bilik .then tergamam melihat api tersebut sambil menangis mengenangkan dompet ,lappy .printer yang masih berade didalam rumah .aha .

 bella ,dompet ak ad kat dalam rumah ?macam mane ney .hahah .rupe zariha akma sewaktu sedang menangis dan berkate2 kat ak yang barang2 die ad kat dalam rumah .ngee .kesian kawan ak sorang ney taw .die memang seorang yang amat sensitif dan mudah mengalirkan aer mate .
    
                            :: NAMA RAKAN YANG TIADA DIRUMAH :: 

1.Nur Shila Lokman 
- maseh bercuti di rumah kakaknye yang berada di serdang .dah tak jumpe jalan balek hostel kotbudak ney  .haha .

2 .P .Suhasni 
- dekat tesco sedang berjalan bersama Muna & Bee .konon nak beli barang lah .tapi ,kene balek sebab die cakap lappy die dengan bear besar die ad dalam bilik .haha .bukan nak risau kat kami ney ha .ap daa lu chitti .ngee :D
                                                               
                                    :: SAKSI KEJADIAN ::

1 .budak2 rumah E-17-10
- kawan2 sekelas ak jugak .duduk btol2 dekat bawah rumah ak .cume ak dok tingkat 18 tapi dorang dok ka tingkat 17 .aha .keadaan dorang mule2 seperti tidak percaye yang rumah kami hampir terbakar .haha .

2 .Uncle rumah atas yang bersama anak nye
- x berape nak kenal dan x tahu ap komen die .haha .

3 .Jiran2 sebelah rumah 
- akk senior dan akk yang x brape nak kenal jugak .dorang ckp engat kami maen2 sebab kami memang always bising .so ,dye engat kami ney sedang bergurau senda lah kot ,tats y dye x kua tengo .padahal die x tahu api rumah ak dah nak terbakar .then die denga perkataan " tolong " yang kawan2 ak lontarkan sewaktu kelu dari rumah ,teris lah die klua tengok then ad bau gas .akk tu teros kua g panggil abg hensem kat bawah .haha .

4 .Management hostel
- ade mamad hensem tapi ak belom nak kenal lagi lah .haa .die datang tengok then bla .alah .engat kaw macho sangat .kaw hensem jep lah .ggrr .ak gurau kot .korang jangan lah amek serius pulak .hehe .xtahu lah ap komen die .haha .if korang nak tahu ,g tanye sendiri k .lalalalalalal ^^

                             :: PENGHARGAAN KEPADA ::

*,*  CIK NURUL HUDA BT RAZALI  *,* 
- beliau yang memecahkan tempat pemadam api tersebut dan mengambil pemadam lalu menyemburkan nya kedalam rumah kami dan akhirnya terpadam lah api tersebut .tengs a lot .walaupun tengah panic and sume orang x brani nak masok kat dalam rumah time tu tapi die masok and tolong padam kan api tu .x payah nak telefon bombe .haha .


wah !gaye seorang ahli bombe wanita sedang memadamkan api .ak xde pict yang real lah babe .tengah takot kan time tu .xengat nak amek gamba .hehe .tapi lebeh kurang macam ney lah PJ cube padamkan api tu walaupun x pakai baju bombe .die sangat berani .die sangat hebat dan die sangat funy .tengs yaw PJ dari kami E-18-10 :)

ap2 un tengs guyz coz sudi menolong kami .kalau x ,habes lah barang2 ak .hehe .tapi ap2 un naseb bek sume slamt n tade yang cedera cume ad yang lebam jep lah coz terantok .dah uru-are sangat kan .hmm .tu lah .nanti ak nak cadang kan kat pihak ostel supaye datang check barang2 dapor tu .mane lah kiteowg tahu tentang bende2 tu sume .die ketat kew ,dah longgar kew coz memang dari kiteowg masok sini ,bende tu memang dah macam tu lah .hmm .tapi ap2 un padan muke dekat ..... !! sape suruh bagi barang2 yang murah lagi kat kami .kan dah hangus dapor gas tu .haha .